Anayasa maratonuna bayram sonrası devam

61 maddede uzlaşan Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarına bayram molası verdi. Tatilden sonra dört partinin müzakeresini yaptığı tüm maddelerin yer aldığı taslak metin kamuoyuna açıklanacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Ağustos 2013 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇALIŞMALARINA yazın da devam kararı alan Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu bayram molası verdi. Bayram sonrası yoğun tempoyla çalışmasını sürdürecek olan komisyonun ilk işi ise bugüne kadar müzakere edilen tüm maddelerin yer aldığı taslak metnin kamuoyuna sunulması olacak. Üçüncü aşama olarak adlandırılan bu aşamada, uzlaşılan veya partilerin üzerinde uzlaşma sağlayamadığı maddelerin tümü Meclis internet sitesine konularak kamuoyunun değerlendirmesine sunulacak.

Siyasi partilerin mutabakat sağladığı madde sayısı ise 48'den 61'e çıktı. 10 günü aşkın süre uzmanlar kendi aralarında yaptıkları toplantıda 8 maddede uzlaşmışlardı.

5 madde daha yeşile döndü

Uzmanların uzlaştığı maddelerin yanı sıra komisyon bir hafta aralıksız yaptığı çalışmada, 5 madde üzerinde daha uzlaşma sağlayınca, kırmızıdan yeşile dönen madde sayısı 61'e yükseldi. Daha önce uzlaşılan 48 maddenin yanı sıra uzlaşma sağlanan diğer madde başlıkları şöyle;

“İnsanın maddi ve manevi varlığı, bütünlüğü, korunması”, “Özel hayatın (yaşamın) ve aile hayatının (yaşamının) gizliliği ve korunması”, “konut dokunulmazlığı”, “çevre hakkı”, “sendika hakkı”, “kamulaştırma”, “Barış İçinde ve Silahsızlanmış Bir Toplumda Yaşama Hakkı”, “adli kolluk”, “haberleşme özgürlüğü”, “hakimlik mesleği ve teminatı”, “uyuşmazlık mahkemesi”, “Anayasa Mahkemesi kararları”, “tarım, hayvancılık, üretim dallarında çalışanların korunması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber