Bayramı çalışarak geçirenler

Ramazan Bayramı'nı memleketine giderek veya eş dost ziyaretleriyle geçirenlerin aksine sağlık, emniyet ve itfaiye personeli, halkın sağlığı ve güvenliği için bayramda da gece gündüz çalışmaya devam etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2013 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birçok vatandaş, bayramın ilk gününde aileleriyle bayramlaşıp yakınlarını ziyaret etti. Bayramı memleketinde ailelerinin yanında geçirenlerin yanı sıra bazıları da sahil kentlerinde tatil yapmayı tercih etti.

Akraba ve eş dost ziyareti yapanların aksine sağlık, emniyet ve itfaiye personeli, halkın sağlığı ve güvenliği için bayramda çalışmayı sürdürdü.

Nöbetçi sağlık personeli, itfaiye ekipleri ile polis memurları, sabahın erken saatlerinde her zamanki gibi işbaşı yaptı.

112 ambulansları, gün boyu hasta vatandaşları, hastanelerin acil servislerine taşıdı. Burada görevli nöbetçi sağlık personeli, rahatsızlanarak hastaneye getirilenlere müdahalede bulundu.

İtfaiye ekipleri de bayramı görevlerinin başında karşıyanlar arasında yer aldı. Polis ve jandarma görevlileri de vatandaşların huzur ve güvenliği için bayramda çalışmayı sürdürdü.

Trafik polisleri, vatandaşların güvenle seyahat etmeleri için farklı noktalarda trafik uygulamaları yaptı. Ekipler, vatandaşları özellikle emniyet kemeri takmaları ve hız kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Bayramın ilk gününde sevdiklerinden ayrı geçen çalışanlar, mesai bitiminde ancak evlerine gidip sevdikleriyle bayramlaştı.

- Mezarlıklara ziyaret

Öte yandan bayram dolayısıyla çok sayıda vatandaş mezarlıklara ziyaret gitti.

Yakınları için dua eden vatandaşlar, mezarları temizleyip çiçek dikti.

Belediyeler tarafından mezarlıklarda alınan önlemler artırılırken bazı mezarlıklara ücretsiz servisler düzenlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber