Altın fiyatları 10 günün zirvesine yükseldi

İç piyasada bayram nedeniyle uzun bir tatile çıkan altın, dış piyasada bayram ediyor. Altın fiyatları, ABD'den gelen zayıf ekonomik verilerle son 10 günün zirvesine taşındı. Haftanın ilk işlem gününde altının onsu 1.330 dolara çok yakın.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 08:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altın fiyatları 10 günün zirvesine yükseldi

Altın fiyatlarında asıl bayram şimdi yaşanıyor. Türkiye'de bayram nedeniyle uzun bir tatile çıkan altın piyasası, bugün ilk işlem gününe moralli başladı. Bayram tatilinden karlı dönen altın fiyatları son 10 günün zirvesine yerleşti. Uzmanlar da fiyatlarda buna benzer bir hareketlenme bekliyordu.

ABD'DEN GELEN ZAYIF VERİLER

ABD'den gelen zayıf ekonomik veriler spot altının değer kazanmasına neden oldu. Ülkede toptan eşya envanterleri iki ay üst üste düşerken hisse senedi piyasasının gösterdiği zayıf performans yatırımcıyı altına yöneltti.

1.330 DOLARIN KAPISINDA

Altının ons fiyatı yeni haftanın ilk işlem gününde 1.330 dolara çok yakın seyrediyor. Fiyatlarda gün içinde hafif dalgalanmalar bekleniyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın 80.3 TL

Çeyrek altın 139.8 TL

Yarım altın 277 TL


Bayram Sonrası Altın Fiyatları Yükseldi

Altın fiyatlarında yaşanan sürekli düşüşün ardından Ramazan Bayramı sonrası yaşanan çıkış yatırımcıların gözlerini yeniden altına çevirdi.

Bayram öncesi gramı 79,5 TL'ye kadar gerileyen altının fiyatı Bayram sonrası 82 TL'ye çıktı.

Adapazarı'nın tarihi çarşısı Uzunçarşı'da 28 senedir kuyumculuk yapan Yaşar Turan (43), "Altın fiyatlarında aşırı bir şekilde düşüş oldu. Bu da yatırımcıyı etkiliyor. Yatırımcı da altının yükselişini bekliyor. Birileri para kazanıyor, bizim haberimiz yok. Geçen sene gramı 102 TL olan altın bu sene 82 TL. Altına yatırım yapmak isteyenler bu fırsatı kaçırmamalı çünkü altının fiyatı muhakkak yükseliş gösterecektir" şeklinde konuştu.

Altın fiyatlarındaki düşüşlerde vatandaşların daha çok altın aldığını belirten Turan, "Altın fiyatlarının düşmesiyle işlerimiz arttı. Halkın daha çok alışveriş yapması iyi oluyor. Altının birden yükselip alçalması hem bizi, hem de alıcıyı etkiliyor. Fiyat aralığı yükselince satışlarımız durgun oluyor. Bu yüzden altın fiyatları düşünce işlerimiz artıyor, fiyatlar yükselince satışlarımız azalıyor" dedi.

Cemiyet döneminin gelmesiyle birlikte ve altın fiyatlarının da düşük olması nedeniyle altın satışlarının iyi yönde olduğunu söyleyen Yaşar Turan, "Bayram sonrası düğün dönemi başladı. Satışlarımızda artış oldu. En çok satılan ürünlerimiz bilezik ve 14 ayar takılar. Düğünler için en çok tercih edilen 1 adet bileziğimizin fiyatı bin 500 TL. 14 ayar takının ise 2 Bin 500 TL ila 3 Bin 500 TL arasında değişiyor" dedi.

Altının muhakkak artış göstereceğini de vurgulayan Turan, altının yatırımcılar için en iyi zaman aralığında olduklarını söyleyerek, vatandaşların yatırım için külçe altını tercih etmelerini önerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber