ESOGÜ'de TÜBİTAK destekli projenin açılışı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen TÜBİTAK destekli ‘Fenin Araştırıcı Doğasını Anlıyorum' isimli projenin açılış töreni yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ESOGÜ'de TÜBİTAK destekli projenin açılışı

ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu'nda yapılan törende ilk olarak konuşan proje yürütücüsü Prof. Dr. Özden Tezel, projenin fen bilimlerine ilişkin bilgi ve kavramları, somut ve öğrenciyi merkeze alan metotlarla öğretmeyi amaçladığını belirterek, proje ile öğrencinin basit fen olguları karşısında farkındalık kazanmasının da hedeflendiğini söyledi. Proje kapsamında alanlarında uzman eğitmenlerin yönetiminde, fen bilimlerinin farklı disiplinlerle ilişkilerini ortaya koymayı amaçlayan gözlem, uygulama ve etkinliklerin de düzenleneceğini anlatan Tezel, proje ile öğrencilerin okul yaşantılarında eğitim-öğretime aktif olarak katılmalarının ve fen bilimlerine yönelik olumlu bir bakış açısı kazanmalarının sağlanacağını da kaydetti.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, Türkiye olarak dünyadaki vahşi rekabet ortamında var olabilmek için topyekun bir eğitim hamlesi gerçekleştirmek zorunluluğu olduğunu ifade ederek, çocuklarını yeterince eğitemeyen milletlerin başka milletlerin efendiliğine katlanmak zorunda kalacağını belirtti. Gönen, projenin üniversite, ortaöğretim ve ilköğretimi kaynaştırdığını da aktararak, böyle projelere destek vermenin ESOGÜ için bir onur ve gurur kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi.

Tören, projeye destek verenlere plaket ve katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber