Sendikadan Altındağ Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2006 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hizmet-İş Sendikası, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tirkayi hakkında "görevi kötüye kullanmak, sahte belge tanzim etmek ve görevi ihmal" iddialarıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Altındağ Belediyesi'nde örgütlü bulunan Hizmet-İş Sendikası'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, belediyede çalışan sendika üyelerinin toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan haklarının verilmediği savunuldu.

Dilekçede, Fen İşleri Müdürlüğü'nde şoför olarak çalışan sendika işyeri temsilcisi Metin Barak'ın da "temsilcilikten çekilmemesi nedeniyle, hakkında sahte ve yalan belgeler tanzim edilerek, hizmet akdinin feshedildiği" iddia edildi.

Sendika üyesi işçilerin hafta tatilleri, bayramlar ve genel tatillerde çalışmalarına rağmen, anılan günlerdeki çalışmalarının gösterilmediği ileri sürülen dilekçede, bunun sonucunda, fiilen çalışılan hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günlerine ait ücretlerin ödenmediği savunuldu.

Dilekçede, Belediye Başkanı Tirkayi'nin, Sendikalar Kanunu, Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu, İş Kanunu, Belediye Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nu ihlal ettiği iddiasıyla hakkında yasal işlem yapılması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber