Arıtma tesisi enerji üretiyor

Türkiye'deki en modern 4 tesisten birisi olan ve günlük 6 bin metreküp atıksu arıtımı gerçekleştiren, devreye alındığı günden bugüne 2 milyon 75 bin 229 metreküp atık suyu arıtan Muğla Belediyesi Atık Su Arıtma tesisi bugüne kadar 49 megawatt enerji ürettiği açıklandı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arıtma tesisi enerji üretiyor

Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'nde, atık çamurdan elektrik enerji üretimini sağlayan Biogaz Ünitesi haziran ayında üretime başlayıp şu ana kadar toplam 49 megawatt enerji üretti. Bu da tesisin yüzde 30 enerji ihtiyacını karşıladı.

Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'ne kurulan gerçek zamanlı (onlıne) Atıksu İzleme Sistemi ile arıtma tesisi çıkış suyundan, ph, iletkenlik, çözünmüş oksijen, sıcaklık ve debi ölçümleri yapılarak beş dakikada bir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veri sistemine veri aktarımı yapılıyor.

Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin geçici faaliyet belgesi bulunuyor. 30 Nisan 2013 tarihinde Çevre İzni başvurusu tamamlanırken, çevre izin süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda değerlendirme aşamasındadır. Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi 6 Şubat 2012 tarihinde devreye alınıp, açılışı 27 Nisan 2013 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber