Hükümet dini konularda sıkıntılı

Haber Giriş : 15 Şubat 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'DİN, SAKINILMASI GEREKEN BİR ALANMIŞ İZLENİMİ VERİLİYOR'

Başbakan Erdoğan'ın, Danıştay'ın türban kararına yönelik, ?Bunlar Diyanet'in işleri? yorumuna, Devlet Bakanı Aydın'dan da destek geldi. Danıştay'ın kararını NTV'ye değerlendiren Aydın, bazı dini uygulamalarla ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu ileri sürdü

Devlet Bakanı Mehmet Aydın da, Başbakan Erdoğan gibi, dini konularda karar verme adresi olarak Diyanet'i gösterdi. Başörtüsü dinin neresindedir sorusunun yanıtını Diyanet'in vereceğini söyleyen Aydın, ?Bu, siyasi değildir, ekonomik değildir, bu dini bir sorudur? dedi. Aydın bu sözleri söylerken ?İnşallah ben de kızdırmam birilerini? diye de ekledi.

?Kuran'da, dinde ve tarihte başörtüsünün yeri vardır? diyen Aydın da Danıştay'ın türban kararını eleştirdi. Bakan Aydın, ?Öğretmen okuldan çıktıktan sonra, öğretmenin hayatı kendi hayatıdır. Piknikte, Kızılay'da komşusuna giderken. Şimdi öğretmen oruçlu diye çocuk da ondan etkilenir, dini bakımdan etkilenmesin mi diyeceğiz? diye konuştu.

Aydın, insanların ?İslam nedir sorusuna verilen yanıtı rahatça yaşayamadıklarını? da savundu.

Bazı dini uygulamalarımızla ilgili ciddi sıkıntılarının olduğunu söyleyen Devlet Bakanı, ?Türkiye'de etkili bir kesim dini eğitim ne kadar geç verilirse o kadar iyidir. Din ne kadar ortalık da az görünürse o kadar iyidir diye düşünüyor. On yedi, on sekiz yaşını mı bekleyeceğim çocuğuma din öğretmek için. O zaman din sakınılması gereken bir alanmış gibi bir izlenim veriliyor. Yanlış olan budur? dedi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber