Yetenekli öğrencilere ek kontenjan

Burdur'da Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Mehmet Akif Ersoy, resim ve müzik bölümünde yeterli müracaat olmadığı için yetenekli öğrencileri başvuruya davet etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2013 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yetenekli öğrencilere ek kontenjan

Burdur'da Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Mehmet Akif Ersoy, resim ve müzik bölümünde yeterli müracaat olmadığı için yetenekli öğrencileri başvuruya davet etti.

Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi mülakatlarının 2 Eylül'de gerçekleşeceğini ve başvuru tarihinin Ağustos ayının son haftasına kadar devam edeceğini belirten Öznur, "Bizim bu yıl resim, müzik ve spor bölümlerimize 30'ar kontenjanımız vardı. Resim ve müzik bölümümüze yeteri kadar başvuru olmadı. Sınavlarda da kontenjanımızı dolduramadık. Bundan dolayı da ek kontenjan için yönetmelik gereği 2 Eylül'de tekrar sınavımız var. 16 Ağustos'tan itibaren sınav başvurusunu Ağustos ayının son gününe kadar alıyoruz, 2 Eylül'de de yetenek sınavı olacak. Müzik ve resim becerisi olan yeteneği olan öğrencileri okulumuza bekliyoruz. Ayrıca spor bölümüne de 30 öğrenci kaydını yaptırıyor, 10 yedek öğrenci var. Onların arasında Anadolu Lisesi'ne gidecek olanlar da var. Yedeklerimizle birlikte spor bölümümüzün kontenjanı dolar. SBS puanı bizde çok önemsenmiyor. Önemli olan öğrencinin yetenekli olmasıdır. Müzik kulağı olan, el ve çizim becerisi olan öğrencilerimiz sınava tabi tutuluyor. Sporda da zaten özellikle kondisyonda başarılı olacak" şeklinde konuştu.

Başvuru şartlarını da açıklayan Öznur, "Öğrenci velilerimiz gelecek bize dilekçe ile başvuracak. Nüfus cüzdanı herkesin yanında olduğu için söylemeye gerek duymuyorum. İlk kez başvuracak olanlar, sınav kimliği yapmak için 2 fotoğraf getirmeleri gerekiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber