16 Ağustos 2013'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2013 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Azerbaycan'da

-Gül, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi III. Zirvesi devlet başkanları oturumuna katılacak. Aile fotoğrafı çekimiyle başlayacak zirvede, Cumhurbaşkanı Gül konuşma yapacak.

-Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile görüşecek Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, zirve katılımcıları onuruna verdiği öğle yemeğine katılacak, temaslarının ardından Türkiye'ye hareket edecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'ne katılacak.

3- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ni, valiliği, belediyeyi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

4- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Mark Kennedy Üniversitesi ve George Washington Üniversitesi öğrencilerini ve DenizTemiz Derneği (TURMEPA) heyetini kabul edecek.

Bakan Bağış, 27. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali açılışına katılacak.

5- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, rektörlük, engelsiz yaşam merkezi, Demet Çocuk Evi, Gülçiçek Umut Evi, Uşak Belediyesi Atlı Spor Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile partisinin il başkanlığını ziyaret edecek.

6- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Piyasa Gözetimi, Denetimi ve Ürün Güvenliği Değerlendirme Kurulunun ikinci toplantısına katılacak.

7- Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam

- Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtlarına yapılan müdahaleye ilişkin gelişmeler takip edilecek.

- Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi ülke genelinde "Gazap Cuması" adı altında gösteriler düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber