'En planlı ilçe' başkanı Bozbey'e 'görevi ihmal' suçlaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2006 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın "en planlı ilçesi" olarak gelişen Nilüfer'de 7 yıl önce bitirilmesine rağmen, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in "hiçbir makul mazeret göstermeden belediye hizmetlerinde kullanmayarak atıl tuttuğu" öne sürülen bina için, "görevi ihmal suçlaması" ile savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

Nilüfer'de ikamet eden ilk belediye başkanı Ziya Güney, belediye hizmet birimlerinin Beşevlerde yaklaşık 17 yıl önce kurulan barakalarda tutulduğunu ileri sürerek, "Belediyecilikte devamlılık esastır. Biz 15 sene önce Orhaneli kavşağındaki alanı, imar planlarında buraya hizmet binası yapılacak diyerek vatandaşlardan terk olarak aldık. Bina o zamanın deprem yönetmeliğine göre yapıldı. Projesi Türkiye'deki bütün mimarlara açık yarışma neticesinde elde edildi. Belediye hizmetlerine gayet uygundur. Ancak Mustafa Bozbey, uzun yıllardır hiçbir makul mazeret göstermeden binayı boş tutarak, dağınık binalardaki birimleri biraraya toplamıyor.

Hizmetlerin etkili ve verimli yürümesini engelliyor. Orhaneli kavşağı, gerek Nilüfer İlçesi'nde gerekse Bursa merkezinden en kolay, tek vasıtayla ulaşılabilecek, en uygun yerdedir. Trilyonlarca lira değerindeki bu milli servetin yıllardır boş tutulmasını kabul etmek imkansızdır. Belediye bu kadar dağınık yerlerde hizmet verirken, o binanın kiraya verilmek istenmesi durumu kurtarmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Bugüne kadar kamunun uğradığı zararı perdelemek için gösteriş yapılıyor.

Vatandaşlık hakkımı kullanarak, bu binanın atıl tutulmasında sorumluluğu olanları başta Mustafa Bozbey olmak üzere, savcılığa görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle şikayet edeceğim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber