İzmir'de öğrencilere 'Hareketli Derslikli Trafik Eğitimi'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2006 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı işbirliğiyle trafik kazalarını azaltmak ve bu konudaki bilinçliliği arttırmak amacıyla ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik başlattığı "Hareketli Derslikli Trafik Eğitimi" programı 2006 yılında da devam ediyor.

1999 yılında başlatılan program çerçevesinde bugüne kadar 107 okulda yaklaşık 58 bin öğrenciye eğitim verilirken, bu yılki uygulamanın ilki Gaziemir Anafartalar İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirildi. Uygulamada, öğrencilere İzmir Metrosu Konak İstasyonu'nda metro kullanımı ve güvenliği konusunda uygulamalı eğitim verildi ve Konak-Üçyol arasında metro gezisi yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi ulaşım sorununu çözmek için büyük yatırımlar yaparak hayata geçireceği Üçyol- Üçkuyular Metro Projesi ile Aliağa-Menderes Hafif Raylı Sistem Projesi, öğrencilere anlatıldı.

Trafik Eğitimi Programı'nın başlaması dolayısıyla Konak İstasyonu'nda bir de tören düzenlendi. Törene, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Üstüner, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, Trafik Güvenliği Vakfı Başkanı Ekrem Bulgun, İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. İzmir Vali Yardımcısı İsmail Üstüner yaptığı konuşmada, "Trafik güvenliğinin temeli toplu taşımacılık ve oto kontroldür. Oto kontrolün de temeli eğitimdir. Burada ikisini birden görüyoruz; toplu taşımacılığı yaygınlaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve oto kontrol sağlamak için çalışmalar yapan Trafik Güvenliği Vakfı'na teşekkür ediyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman ise, yerel yönetimler ve merkezi hükümetlerin çeşitli konularda yaptığı görevleri, sivil toplum örgütlerinin çalışmalarının pekiştirdiğini söyledi. Karaman, "Trafik Güvenliği Vakfı ulaşım konusunda yaptığımız çalışmalarda bizim yol arkadaşımızdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım hizmetlerinin halka benimsetilmesinde en büyük desteği onlardan alıyoruz. Aliağa-Menderes ve Üçyol-Üçkuyular hatlarının tamamlanmasından sonra İzmir'in ulaşım sorunu büyük ölçüde çözülecek" diye konuştu.

Vakıf Başkanı Ekrem Bulgun da öğrencilere trafik kurallarına uymaları konusunda öğütte bulundu. Ardından, Konak Meydanı'nda donanımlı bir otobüste öğrencilere slayt ve film gösterimi eşliğinde trafik kuralları anlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin armağanı olan üzerinde metro resmi bulunan puzzle ve kırtasiye setleri de dağıtılan öğrenciler, eğitimin ardından okullarına döndü.

2006 yılında 9 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Eğitimler, Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan tüm ilçelerdeki okullarda gerçekleştirilecek. Donanımlı otobüs ise, 15 gün boyunca Anafartalar İlköğretim Okulu'ndaki bin 400 öğrenciye hizmet verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber