Telekom'da dilekçe verenler, dilekçelerini geri alabilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2006 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan bu kanun, bundan sonraki özelleştirmelere de örnek teşkil edecektir. Çünkü, ilk defa %55'i özelleştirilmiş bir kurumda, nakil hakları (yani memuriyet güvencesi) saklı kalmak kaydıyla, Türk Telekom'da 5 yıl çalışma imkanını kazanmışlardır. Nakil hakkına sahip olarak çalışacak olan personelin, kurumla olan, idari ve özlük haklarını, icra kurulu ile, yetkili sendika olarak Türk Haber Sen takip edecektir. Bu adı konulmamış bir toplu sözleşmedir.

KANUN ve İKİNCİ TİP SÖZLEŞME NELER GETİRİYOR

-Başka Kurumlara nakil hakkı saklı kalmak kaydıyla 5 yıl Türk Telekom'da çalışma imkanı sağlıyor.

-Kurumda kalacak personelin, emeklilik, kazanılmış maaş ve özlük hakları güvence altına alınıyor.

-Personelin nakil istediği yılın Ocak ayı maaşı ile başka kurumlara geçişi sağlanıyor.

-T.Telekom'da personel çalıştığı süre içerisinde, maaşları donmayacak memur maaş zamlarından faydalanacak.(Kurum değiştirdiğinde maaşı donacak)

-Sözleşmeli Personel, ikinci tip sözleşmeyi imzalamak suretiyle Kapsam dışının bütün özlük haklarından faydalanacak (maaş+ ikramiye)

-Nakle tabi personelin sendikal hakları devam edecek. (Yani yetkili sendika olarak, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da çalışanlarımızın, özlük ve hukuki hakları korunacak ve takip edilecek.

DİLEKÇE VERENLER GERİ ALABİLECEK

Belirsizliklerden dolayı kurum değiştirmek için dilekçe veren binlerce Türk Telekom çalışanı dilekçelerini geri çekmeye başladılar.Almadıkları taktirde Devlet Personel Başkanlığına gönderilecek. Arkadaşlarımız dilekçelerini çektikleri taktirde, istemezlerse tekrar dilekçe verme hakkına sahip olacaklar.Ayrıca, bu süre içerisinde vergi kaybı olmayacak, çünkü kanuna koydurduğumuz bir madde ile bu yılın Ocak ayı maaşı ile kurum değiştirecekler.

Bu arada, bazı il müdürlerinin, kendi yandaşları ile bir ekip oluşturmaya çalıştığı, bazı insanların sözleşmelerini imzalamadığı şeklinde gelen şikayetler üzerine, Şirket yönetim kuruluna bu sıkıntıyı götürmemiz sonucu, il müdürlerine yönelik bir uyarı mahiyetinde genelge yapılmak suretiyle gönderildi. İkinci tip sözleşme imzalamak isteyen herkes bu sözleşmeyi imzalayacak. İl müdürleri İmzalattırmadıkları personelle ilgili sakıncalarını, gereçlerini içeren belgeleri yönetim kuruluna göndermek zorunda. İl müdürleri kendi kafasına göre adam belirleme hakkına sahip değiller.

İsmail KARADAVUT

Genel Başkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber