Evinin yanışını gözyaşları içinde izledi

Muğla'nın Fethiye İlçesi Yayla Çobanisa Köyü'nde evinde yangın çıkan 75 yaşındaki Arife Gümüş, gözyaşları içinde söndürme çalışmalarını izledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ağustos 2013 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evinin yanışını gözyaşları içinde izledi

Muğla'nın Fethiye İlçesi Yayla Çobanisa Köyü'nde evinde yangın çıkan 75 yaşındaki Arife Gümüş, gözyaşları içinde söndürme çalışmalarını izledi. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında Gümüş'ün birbirine bitişik 2 evi kül oldu.

Yangın, Fethiye'ye 80 kilometre uzaklıktaki Yayla Çobanisa Köyü'nde, yalnız oturan Arife Gümüş'e ait evde bugün saat 08.30 sıralarında başladı. Komşusuna giden Arife Gümüş, evinde yangın çıktığını haber alınca hemen geri döndü. Köy sakinleri bahçe hortumları ve kovalarla alevlere müdahale ederken, itfaiyeden yardım istendi. Komşu evlerin yan yana ve bitişik vaziyette olması nedeniyle köyde büyük panik yaşandı.

Alevlere, Fethiye'nin yanı sıra Antalya ve Burdur Orman İşletme müdürlüklerine bağlı ekipler ile itfaiye müdahale etti. Arife Gümüş'e ait bitişik 2 ev tamamen yanarken, alevler köylülerin de çabasıyla başka evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının elektrik kontağından çıktığı sanılırken, köye elektriğin geldiği 1970 yılında döşenen elektrik tesisatının, o yıldan bu yana hiç yenilenmediği kaydedildi.

İçindeki eşyalarıyla birlikte evi tamamen yanan 11 çocuk annesi Arife Gümüş, yangın sonrası gözyaşlarını tutamadı. "Ben şimdi ne yapacağım?" diye ağlayan Gümüş'ü, komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

'BİTİŞİKTE 7 EV DAHA VAR'

Yengesinin evinde başlayan yangına hemen müdahale ettiklerini kaydeden Hüseyin Gümüş, yangının bitişikteki evlere sıçramaması için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü vurgulayan Gümüş, "Yangını gören eşim beni uyandırdı. Yangın penceremizden girmiş, bize doğru geliyordu. İtfaiye ekipleri yangının evime sıçramasını önledi. Eğer sıçrasaydı, bu evin devamında bitişik 7 ev daha var, söndürülmesi çok zor olurdu" dedi.

'KÖY KURTULDU'

Çobanisa Köyü Muhtarı Osman Küpçü ise köyün beldelere uzak oluşu nedeniyle itfaiye ekiplerinin müdahalesinin geciktiğini kaydetti. Köydeki bütün evlerin birbirlerine bitişik olduğunu, bu yüzden büyük korku ve panik yaşadıklarını anlatan Küpçü, bu noktada söndürme ekiplerinin müdahalesinin köyü kurtardığını söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber