'Eski alanına dönecek öğretmenleri MEB mağdur etti'

Mahkeme kararıyla eski alanlarına dönecek öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı mağdur etmiştir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2013 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Eski alanına dönecek öğretmenleri MEB mağdur etti'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, mahkeme kararıyla eski alanlarına dönecek öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığınca mağdur edildiği iddiasında bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının 2012 yılı İl İçi Alan Değişikliği Kılavuzu'nda, sınıf öğretmenlerinin 2012 yılına mahsus olmak üzere "Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği alanına, bu alanda boş norm kadro bulunmaması halinde teknoloji ve tasarım branşına alan değişikliği başvurusunda bulunabileceğinin yer aldığını anımsattı.

Danıştay'ın, söz konusu uygulamayla diğer alan öğretmenlerinin Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine geçişlerine ilişkin işlemlerin yürütmesini durdurduğunu belirten Koncuk, şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlık tarafından düzenlenen ve Danıştay tarafından hukuka aykırı bulunarak iptal edilen Kılavuz hükümleri uyarınca alan değişikliği yapmış çok sayıda öğretmenimiz, atamaları iptal edilerek eski görev yerlerine ve eski alanlarına döndürülecek. Mahkeme kararıyla eski alanlarına dönecek öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı mağdur etmiştir. Bakanlıkça getirilen düzenlemelerin yargı kararı ile yürütmesinin durdurulması ya da iptali neticesinde idareye güven sarsılmakta ve idari istikrar ilkesi zedelenmektedir. Eğitim-öğretim hayatının işleyişi alt-üst olmaktadır. Yargı tarafından iptal edileceği çok belli olan bu uygulamayı yapanlar, bu öğretmenlerimizi ikinci kez mağdur etmeden bulundukları okulda veya istekleri mutlaka dikkate alınmak suretiyle bir başka okula yer değiştirebilmelidir. Norm fazlası olma durumları dahi dikkate alınmaksızın, mağdur öğretmenlerimize başka mağduriyetler yaşatılmamalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber