Aile Bakanlığı yoksul ailelere tüp bebek desteği veriyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Acıbadem Hastaneleri ortaklığında başlatılan yoksul durumdaki aileler için “tüp bebek” uygulamasında şimdiye kadar 2400 kişinin bilgileri tedavi listesine alındı, 1128 hak sahibinin tedavileri başlatıldı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Ağustos 2013 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hiçbir maddi geliri bulunmayan ve yıllardır çocuk sahibi olamayan yoksul aileler için başlatılan “tüp bebek te...davisi” ile normal yollarla çocuk sahibi olamayan 1128 kadın, tedavi sayesinde hamile kalarak bebeklerini kucağına alacağı günü beklemeye başladı. Her şey yolunda giderse, devlet destekli ilk bebekler Mart ila Mayıs ayları arasında dünyaya gelecek.

Yoksul ailelere tüp bebek tedavisinin seyahat giderleri de dâhil olmak üzere tüm masrafları devlet tarafından karşılanan projeye gösterilen yoğun talep üzerine Bakanlığımız, belirlenen şartları taşıyan ailelerin başvurularını il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından almaya devam ediyor.

Devlet destekli tüp bebek tedavisine başvurmak isteyen vatandaşlarda aranan şartlardan bazıları şunlar:

* 23-39 yaş aralığında olup, son üç yıl içerisinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olamadığını raporla ispatlamak,

* Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık provizyonu 60/ C-1 kapsamında sigortalı olanlar (yeşil kartlılar)

* Hane içerisinde kişi başına düşen geliri, 16 yaşından büyükler için her yıl belirlenen aylık net asgari ücretin 1/3'den az olanlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber