Hayırseverden Güroymak'a 12 derslikli okul

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M.Emin Korkmaz, kentte eğitim yatırımlarında bulunan hayırseverlerden Ahmet Mücteba Albayrak'ın, Güroymak'ta yaptırdığı okulu inceledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2013 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayırseverden Güroymak'a 12 derslikli okul

Burada gazetecilere açıklama yapan Korkmaz, Albayrak'ın, Tatvan Fatih İlköğretim Okulu'na ek 8 derslik, Tatvan'ın Yeşilmezra köyünde 12 derslik, Güroymak'ta da yine 12 derslikli bir okul yaptırdığını söyledi.

Kayserili hayırsever Ahmet Mücteba Albayrak'ın, böylelikle kentte 3 milyonluk eğitim yatırımı gerçekleştirdiğini ifade eden Korkmaz, "Bu okulun arsasını hayırseverimiz aldı ve binanın yapımına başladı. Hayırseverimiz okulun donatımını da kendisi yapacak. Okulun tamamı hayırseverimize 1 milyonun üzerinde mal oldu. Şimdi okulun inşaatı devam ediyor. Kayserili Ahmet Mücteba Albayrak, 94 yaşında bir inşaat mühendisi ve Almanya'da yaşıyor. Eşi de Alman bir öğretmen. Oradaki kazançlarıyla ilimizde okul yapıyorlar. İlimize 3'ncü okulu kazandırdılar. Onlara ayrı önem veriyoruz ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Çünkü ilimizle hiçbir bağlantıları yok. Sadece Allah rızası için bu okulları yaptırıyorlar. Hayırseverimiz bu okulla ilimizde 3 milyonluk eğitim yatırımını gerçekleştirdi" dedi.

Okulu 5 Ekim'de eğitim-öğretime açmayı planladıklarını belirten Korkmaz, ayrıca 2013-2014 eğitim-öğretim yılında, il genelinde derslik, lojman ve pansiyonlarla 25 milyonluk yatırımın faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber