Rektörler'den TÜBİTAK'a rest

Haber Giriş : 22 Şubat 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektörler, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in "yasal statüsü yok" dediği TÜBİTAK'ın toplantılarına bilim adamlarının katılmamasına karar verdi.

Ankara'da önceki gün toplanan Rektörler Komitesi ve Üniversitelerarası Kurul'da Anayasa Mahkemesi'nin TÜBİTAK Yasası'ndaki üye ve başkan seçiminde Başbakan'a yetki tanıyan hükümleri durdurması ve Danıştay'ın verdiği kararlar da ele alındı. Danıştay, TÜBİTAK Başkanlığı'na Bilim Kurulu'nca seçilen Namık Kemal Pak'ın yerine hükümetçe Nüket Yetiş'in atanmak üzere Köşk'e önerilmesine ilişkin işlemi iptal eden mahkeme kararını usul ve yasaya uygun bulmuştu.

Toplantılarda TÜBİTAK Başkanlığı'nı vekâleten yürüten Yetiş'in konumunun tartışmalı olduğu, TÜBİTAK'ın yasal durumunun zafiyet gösterdiği ifade edildi. Teziç de toplantılara katılmayacağını kaydetti.

Sadece gözlemci katılacak
Toplantılarda BTYK'ya YÖK kontenjanından üye atanmaması, sadece toplantılara gözlemci sıfatıyla bir rektörün görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Gözlemcinin toplantıda söz hakkı olacağı, ancak oy kullanamayacağı da dile getirildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber