Meclis'te twitter yasağı iddiasına yalanlama

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı: "TBMM’de twitter kullanımına ilişkin herhangi bir yasak kesinlikle söz konusu değildir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-"Son günlerde personelden bazılarının, siyasi parti ve milletvekilleriyle ilgili kimi zaman hakarete varan beyanlarını, özellikle sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaştıkları yönünde önce CHP, daha sonra AK Parti'ye mensup milletvekillerince şikayetler iletilmiştir"


Meclis'te danışmanlara genelge: Tweet atan atılır

-"Bunun üzerine çok fazla sayıda personelin hak kaybı ve mağduriyete uğramamaları için imzalanan sözleşme metinlerinde de yer alan hükümler yazı ile kendilerine hatırlatılarak daha dikkatli davranmaları sağlanmak istenmiştir"

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, Meclis'te personelin twitter kullanımına ilişkin herhangi bir yasağın söz konusu olmadığı bildirildi.

Açıklamada, bugün bir gazetede, "Meclis'te Twitter Yasağı" başlığıyla yayımlanan ve yanlış anlaşılmalara yol açabilecek nitelikte haber üzerine açıklama yapma gereğinin duyulduğu belirtildi.

Söz konusu haberde, TBMM yönetimince, parti ve milletvekillerinin danışmanlarına, "görevinizle ilgili gizli bilgileri yayımlamayın ve açıklamayın uyarısı yapıldığı, bu bilgileri sosyal medyaya yayan ve yasağa uymayan danışmanların cezalandırılacağı ve sosyal medya yasağı getirildiği"nin iddia edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanunu'nun 30'uncu maddesine göre yasama faaliyetleri ile ilgili özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda, siyasi parti grup başkanlıklarında ve yasama faaliyetlerinde milletvekillerine yardımcı olmak üzere personel istihdam edilmektedir. Yine aynı madde uyarınca bu personelin çalışma usul ve esasları TBMM Başkanlık Divanı tarafından belirlenmiştir.

Kurumumuzda bu şekilde istihdam edilen personel, memur ve açıktan sözleşmeli olarak görev yapmaktadır. Başkanlık Divanı'nca, çalışma disiplini ile ilgili konularda söz konusu personelin tamamı memur olarak kabul edilerek Devlet Memurları Kanunu'nun disiplinle ilgili hükümlerine tabi kılınmış, bazı konularda da özel hükümler getirilmiştir.

Son günlerde bu statüde istihdam edilen personelden bazılarının, siyasi parti ve milletvekilleriyle ilgili kimi zaman hakarete varan beyanlarını, özellikle sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaştıkları yönünde önce CHP, daha sonra AK Parti'li milletvekillerince şikayetler iletilmiştir. Bunun üzerine çok fazla sayıda personelin hak kaybı ve mağduriyete uğramamaları için imzalanan sözleşme metinlerinde de yer alan hükümler, yazı ile kendilerine hatırlatılarak daha dikkatli davranmaları sağlanmak istenmiştir. Söz konusu yazı ile bu konuda yeni bir kural getirilmemiş olup Devlet Memurları Kanunu'nda ve Başkanlık Divanı'nca kabul edilen usul ve esaslarda yer alan hükümlere dikkatleri çekilmiştir.

Söz konusu usul ve esaslara http://www.tbmm.gov.tr/genser/esaslar.htm adresinden ulaşılabilmesi mümkündür.

Ayrıca TBMM'de twitter kullanımına ilişkin herhangi bir yasak kesinlikle söz konusu değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber