Ceylanpınar'da iki okul taşınıyor

Ceylanpınar'da sınır hattında bulunan ve Suriye'de devam eden çatışmalar nedeniyle duvalarına mermi isabet eden iki okulun öğrencileri, başka bir okula nakledilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2013 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ceylanpınar'da iki okul taşınıyor

Suriye'de yaşanan çatışmalar nedeniyle duvarlarına mermi isabet eden Mevlana Ortaokulu ve Ceylan İlkokulu öğrencileri sınırdan uzaktaki okullara nakledilecek. Okulların ve öğrencilerin durumu ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 'Eğitim ve öğretim süreklilik gerektiren bir olay. Çatışmaların yoğun olduğu dönemde de okullarımızı tatil etmek şeklinde tedbirlerimiz var' dedi.

RAHAT OLSUNLAR

Yeni eğitim ve öğretim yılının 16 Eylül Pazartesi günü başlayacağını hatırlatan İlci, bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle bir dizi önlem aldıklarını ifade etti. Sınır hattındaki Mevlana Ortaokulu ve Ceylan İlkokulundaki öğrencilerin sınırdan uzaktaki İMKB İlkokuluna nakledeceğini aktaran İlci, 'Öğrencilerimiz rahat olsunlar. Biz onların burnunun bile kanamasını istemiyoruz' dedi.

PSİKOLOJİK DESTEK

Suriye'de yaşanan olayların öğrenciler ve öğretmenler üzerindeki olumsuz etkisini yok etmek için de çalışmalarının olduğunu aktaran İlci şunları kaydetti: 'Savaşın o soğuk yüzünü yaşıyoruz şu anda. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bundan uzaklaştırmak adına psikolojik destek seminerleri düzenleyeceğiz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'

Dershaneler okulları kullanacak

İlçede faaliyet gösteren ve sınır hattında bulunan dershanelere gidecek öğrencilerin buralarda da olumsuzluklarla karşılaşmamaları için de önlem aldıklarını aktaran İlci, şunları kaydetti: 'Dershane öğrencilerimizin de çatışma alanından uzak durması ve etkilenmemesi anlamında cumartesi ve pazar günleri okullarımızı onlara kullandırma çabası içerisindeyiz. Çatışmaların yoğun olduğu dönemde okullarımızı tatil etmek şeklinde de tedbirlerimiz var. Bu süre içerisinde etkilenecek öğrencilerimize de hafta sonları telafi eğitimleri düzenleyeceğiz.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber