Bakan Yıldırım'ın oğlunun şirketinin teşvik aldığı iddiası...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2006 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, oğlu Erkan Yıldırım'ın ortağı olduğu şirketin 7.2 trilyon liralık teşvik aldığı haberlerini, "cıngıllı, püsküllü, kuyruklu, yaldızlı yalan" diyerek yalanladı.

İsim benzerliği olduğunu ifade eden Yıldırım, haberle ilgili dava açacağını bildirdi.

Binali Yıldırım, PTT Bank Şubeleri Aracılığıyla Aylık Ödeme ve Prim Tahsilat Projesi çerçevesinde Bağ-Kur ile PTT arasındaki protokol imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, "Oğlunuzun yönetim kurulu üyesi olduğu bir şirketin 7.2 trilyonluk teşvik aldığına ilişkin bir haber var. Bu konudaki yorumunuz nedir" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Bir gazetede böyle bir haber çıktı. Ben de şaşırdım. Oğlum aradı, 'Baba böyle bir şirketimiz varmış, bizim haberimiz yok, siz mi kurdunuz' dedi. Ben de baktım kayıtlara: Şirketi kuran Erkan Yıldırım ve birkaç tane Yıldırım soyadında diğer isimler var. Baba adı Nedim, anne adı Rihan, doğum yeri Diyarbakır ve 01.01.1984 doğumlu.

Yalanın da bir haysiyeti olur. Yalanda da artık ölçü kalmadı.

Cıngıllı, püsküllü, kuyruklu, yaldızlı yalan. Ben bu yalanlara tazminat davası açmaktan, kazanmaktan usandım, ama bu yalanları yapmaktan usanmayan hala bazılarının olduğunu görüyorum. Ben bunu halkımızın sağduyusuna bırakıyorum." "İsim benzerliği mi var" sorusuna ise Yıldırım, "İşte gördünüz.

Ben size söylüyorum. İnsanların haysiyetiyle, şerefiyle, meşru ticaretleriyle oynamak hiç kimsenin harcı değildir. Biz siyasetçiyiz diye aile efradımızı yargısız infaza tabi tutup, toplum nazarında hortumcu, götürücü gibi göstermeye çalışmak şerefsizliktir" karşılığını verdi.

"YILDIRIM SOYADLI MİLYONLARCA İNSAN VAR"

Dava açıp açmayacağına ilişkin soru üzerine de "Gayet tabii dava açacağım" diyen Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Dava açıyoruz, davalar kazanıyoruz, ama iftiralar, yalanlar devam ediyor. Bunun da çok iyi düşünülmesi lazım toplumda. Bir insanı suçlarken, yargılarken gerçek temellere dayanması lazım. Ben açtım, milyonlarca Yıldırım soyadlı insan var. Yine gelirken internete baktım. İstanbul'da kurulu Erkan Yıldırım adına 5 tane şirkete rastladım, ama bunlardan bir tanesi kendi şirketi. Denizcilikle uğraşıyor ve bu zaten biliniyor. Onun dışındakilerin alakası yok.

Merak ettim, Deniz Baykal diye baktım, İstanbul'da 5 tane şirket gözüküyor, hepsi de kuaförlük yapıyor." Ulaştırma Bakanı Yıldırım, suçlama yapılırken sağlam temellere dayalı bilgiler olması gerektiğini, toplumun zaten yolsuzluklara karşı hassas olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Onun için çamur atayım da izi kalsın, iftira edeyim de bunu muhatabı temizlemeye çalışsın tarzında bir yaklaşımın ne basın adına, ne kamuoyunun bilgilendirilmesi adına ahlaki bir durum olmadığını ifade ediyorum. Tabii ki yasal her türlü hakkımızı arayacağız, ama bunun ötesinde de Allah ıslah etsin bunları diyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber