Türk Eğitim-Sen'den Bakan Şahin hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen, geçen yaz yapılan toplu görüşmelerdeki mutabakat şartlarını yasal süresi içinde yerine getirmediği iddiasıyla Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sendika Genel Başkanı Şuayip Özcan, avukatıyla birlikte Ankara Adliye Sarayı'na gelerek, suç duyurusu dilekçesini müracaat savcılığına verdi.

Dilekçede, Türkiye Kamu-Sen ile Şahin arasında, geçen yaz yapılan tartışmalı toplu görüşmeden sonra mutabakat metni imzalandığı anlatıldı. Mutabakat metninde, memur aylıklarına bu yılın Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 2.5 oranında genel zam yapılması, ek ödenek almayan kamu personeline bu yılın Ocak ve Temmuz aylarında 40'ar YTL ödenmesi, aile yardımı ödeneği göstergesinin yükseltilmesi, sendika üyelerine aylık 5 YTL ilave ödeme yapılmasının sağlanması yönünde karar alındığı anlatılan dilekçede, bu mutabakatın şartlarının yerine getirilmesini sağlamanın toplu görüşmeleri yürüten Mehmet Ali Şahin'in sorumluluğunda olduğu savunuldu.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikası Kanunu'nun 34. maddesine göre, mutabakat metnindeki düzenlemelerin 3 ay içinde yapılması gerektiği ve bu sürenin 30 Kasım 2005 tarihinde dolduğu ifade edilen dilekçede, Şahin'in yasal yükümlülüğünü yerine getirmeyerek sendikal faaliyetleri engellediği ve işlevsiz hale getirdiği iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber