Köylü öğrencilerin başarısı herkesi kıskandırıyor

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Kozbudaklar köyünde öğrencilerin eğitim hayatında yakaladığı yüksek başarı herkesi kıskandırıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köylü öğrencilerin başarısı herkesi kıskandırıyor

Çocuklarının neredeyse tamamı üniversite eğitimi gören Kozbudaklar köyünün başarılı gençlerine Osmangazi Belediyesi de maddi ve manevi destek veriyor. Geçimini hayvancılık ve meyve yetiştiriciliği ile sağlayan 135 haneli Kozbudaklar köyünün çocukları, eğitim hayatında yakaladıkları başarıları ile ailelerinin iftihar kaynağı oluyor.

Son yıllarda çilek ve kiraz üretimi ile dikkat çeken Kozbudaklar köyünün nüfusü 320. Halen 26 öğrencinin ilköğretim, 9 öğrenicinin de lise eğitimi için taşımalı sistemle başka okullarda öğretim gördüğü Kozbudaklar köyünde ilköğretim öğrencisi sayısı 35. Köyde üniversite öğrencisi sayısı ise 31.

Başkan Mustafa Dündar'ın davetlisi olarak belediyeye gelen öğrencileri Dündar'ın şehir dışında olması sebebiyle Başkan Yardımcısı Halil Döner ağırlardı. Belediye encümen salonunda gençlerle bir araya gelen Döner, "Sizler bu ülkenin geleceğinin teminatısınız. Köyünüzde bir yandan ailelerinize destek olup, bir yandan da eğitiminizi başarıyla sürdürmeniz, bizleri mutlu etti. Sizin gibi başarılı çocukları olduğu için aileleriniz ne kadar gurur duysa azdır" dedi.

Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Döner, daha sonra birlikte yemeği yediği üniversiteli gençlerle bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber