Liseye 'hırsız, tinercive serseri mekanı' suçlaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2006 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziosmanpaşa'da bir lise öğrencisi, okulda tartıştığı arkadaşının babasını bıçaklayarak kaçtı.

İddiaya göre, Habipler Lisesi 2. sınıf öğrencisi Ş.M. (Şahin Makır-17), okulda aynı zamanda komşusu olan S.K. (Selçuk Küçük-17) ile tartıştı. İki öğrencinin arasında devam eden tartışmaya bir süre sonra veliler de karıştı. Okul yetkililerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, öğrencileri ve velileri barıştırdıktan sonra okuldan ayrıldı. Polislerin ayrılmasıyla birlikte tekrar başlayan kavga sırasında sinirlerine hakim olamadığı öne sürülen Ş.M, arkadaşı S.K'nın babası M.K'yı (Muzaffer K) kalçasından bıçakladı. Olayın ardından Ş.M. kaçarken, M.K. ise Özel Bahat Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Durumu ağır olmayan M.K. saldırıyı kınadı. M.K, Habipler Lisesi'nin hırsızların, tinercilerin ve serserilerin mekanı olduğunu iddia ederek, "Biz çocuklarımızı okula bir şeyler öğrensin diye gönderiyoruz. Birbirlerini bıçaklayıp kavga etsinler diye değil. Böyle yapacaklarsa okula gitmelerine ne gerek var? Elleri kalem tutsun istiyoruz. Bıçak ve silah tutmasın. Yapandan şikayetçi değilim" dedi.

Habipler Lisesi Müdürü İsmail Yıldız ise, yetkililerin okullarına ilgisizliğinden şikayet ederek, olayın derslerin boş geçmesinden kaynaklandığını ileri sürdü. Yıldız, "Öğretmenlerimizi hep dışarı gönderdiler. Dersler boş geçince öğrenciler kavga eder. Okulumuzun çevresinde bir duvar bile yok. Herkes rahatlıkla girip öğrencilerimizi rahatsız edebiliyor. Bu durumu belediyeye ilettik; ancak ilgilenen olmadı" diye konuştu. Okulda bir güvenlik görevlisinin olmadığını da söyleyen Yıldız, Ş.M'nin bıçağı dışarıdan getirdiğini öne sürdü.

Öte yandan, Ş.M'nin 12 dersten zayıfı olduğu ve okula afla döndüğü belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber