Bakan Eroğlu'ndan Gelibolu'ya 2015 müjdesi

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde, yaklaşık 111 milyon lira yatırım bedelli tesislerin açılış ve temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gelibolu Yarımadası'nı Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yıldönümü olan 2015'e kadar muhteşem bir hale getireceklerini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ağustos 2013 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Eroğlu'ndan Gelibolu'ya 2015 müjdesi

Karayolu ile saat 16.30 sıralarında Çan ilçesine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ilk olarak Belediye Düğün Salonundaki Ak Parti Çanakkale İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Bakan Eroğlu daha sonra Ak Partili Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'yu ziyaret etti. Ziyarette Bakan Eroğlu'na Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ile Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir'de eşlik etti. Çan Belediye Başkanı Kuzu ziyarette, Bakan Eroğlu'na günün anısına çeşitli hediyeler verdi. Bakan Eroğlu daha sonra Çan Atatürk Şehir Meydanı'nda yaklaşık 111 milyon lira yatırım bedelli 6 tesisin açılışını yaparak, 9 yeni tesisin temelin attı. Bakan Eroğlu törende yaptığı konuşmada bu 15 tesis ile 104 bin 60 dekar tarım arazisi suya kavuşacağını, ayrıca 1 ilçe ve 9 yerleşim yerinin taşkınlardan korunacağını söyledi.

Hükümet olarak Çanakkale'ye ayrı bir gönül bağları olduğunu belirten Bakan Eroğlu, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı olan 2015 yılına özel hazırlıklar yaptıklarını söyledi. Bakan Eroğlu, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda kurulan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni 100 binde fazla kişinin gezdiğini hatırlatarak, "Şimdi biz 2015 yılı için çalışıyoruz. 1915'te Çanakkale Destanı yazıldı. 2015 yılı bu destanın yazıldığı 100'üncü yıl. Onun için tam 21 büyük paket hazırladık. Ama her bir pakette 2-3 proje var. Allah nasip ederse, 2015'e Çanakkale'yi Gelibolu'yu muhteşem hale getireceğiz. Bütün şehitliklerimizi ihya ediyoruz. Yollarımızı ve tarihi eserlerimizi yapıyoruz, onarıyoruz. Hatta düşmanın yıktığı abideler varya, onları dahi yeniden yapacağız. O zaman kullanılan hastaneleri yeniden inşa ediyoruz. Hepsinin parası tamam, muhteşem hale gelecek. Ayrıca yüz bin tane özellikle kırmızı beyaz açan çiçekler ve ağaçlar dikilmeye başlandı. 2014 yılına kadar her şehidimiz için ayrıca bir ağaç dikilecek. Onunda müjdesini veriyoruz. Bu sadece Çanakkale'ye yaptığımız yatırımların bir kısmı" dedi.

Hükümetin Çanakkale ve Türkiye'de yaptığı yatırımlardan da bahseden ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu daha sonra protokol üyeleri ile birlikte inşaatı tamamlanan 6 sulama ve taşkın koruma tesisinin açılışlarını yaparken 9 tanesinin de temelini attı. Bakan Eroğlu törenin ardından karayolu ile Balıkesir'in Bandırma ilçesine gitti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber