KESK'ten yeni cezaevi görüşme sistemine tepki

KESK Yürütme Kurulu'nca yapılan yazılı açıklamada, cezaevlerinde artan hak ihlallerinin kaygı verici olduğu ifade edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK, avukat görüş yerlerinin camlı ve ses geçiren oda haline getirilmesiyle tutukluların savunma haklarının, avukat ve müvekkil görüşmesinin gizliliğini ihlal ettiğini ileri sürdü.

KESK Yürütme Kurulu'nca yapılan yazılı açıklamada, cezaevlerinde artan hak ihlallerinin kaygı verici olduğu ifade edildi.

"Sağlık sorunları, fiili saldırılar, işkenceler, keyfi disiplin cezaları vb. ihlaller ciddi bir tırmanış gösteriyor. Yüzlerce tutuklu ölümcül hastalıklarla boğuşuyor" görüşüne yer verilen açıklamada, son aylarda hemen hemen tüm cezaevlerinde havalandırma ve yatma yerlerini görecek şekilde kamera konulması uygulamasının başladığı, bunun, kişilerin özeline kadar denetim altına alınmasını sağladığı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İzmir 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde uygulamaya geçirilen avukat görüş yerlerinin her tarafının camlı ve ses geçiren oda haline getirilmesiyle tutukluların savunma hakları, avukat ve müvekkil görüşmesinin gizliliği ihlal edilmiştir. Bu uygulama ile dinlenmesi infaz kanuna göre de yasak olan avukat görüşmeleri engellenmektedir ve üyelerimizin savunma hakkı kısıtlanmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber