Burdur'daki cinayet

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığınca Çatağıl köyünde biri çocuk 3 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili hazırlanan iddianamede, tutuklu bulunan Memiş A.'nın 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Burdur'daki cinayet

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığınca Çatağıl köyünde biri çocuk 3 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili hazırlanan iddianamede, tutuklu bulunan Memiş A.'nın 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Burdur Cumhuriyet Savcısı Murat Karakaya tarafından hazırlanan 8 sayfalık iddianamede, Memiş A.'nın eylemini kolaylaştırmak için olaydan bir kaç gün önce suçun işlendiği evin yakınlarında yapılan düğün törenininde atılan havai fişekleri fırsat bilerek, maktüllere ait köpekleri tüfekle öldürdüğü, olay günü gündüz saatlerinde suçun işlendiği eve gidip olayı tasarladığı belirtildi.

Memiş A.'nın aynı gün akşam saatlerinde tüfeği ile suçun işlendiği eve giderek bir müddet pencerenin altında oturup etrafı kolaçan ettiği ve maktülleri dinlediği ifade edilen iddianamede, şüphelinin önce merdivenlerden çıkarak pencereden ateş edip İsmail Çakır ile Menekşe Gökcü'yü, daha sonra içeriye girip Şükrü Gökcü'yü öldürdüğü anlatıldı.

İddianamede, şüphelinin olaydan sonra eşi, oğlu ve gelini ile köyden ayrılıp cinayette kullanılan tüfekten kurtulduğu dikkate alındığında, bir anlık öfkeyle hareket etmediği, aksine maktüllere duyduğu kızgınlık nedeniyle günler öncesinden tasarlayarak üzerine atılı suçu işlediği, böylece şüphelinin maktüllere yönelik eyleminin "tasarlayarak öldürme suçu"na uyduğu belirtildi.

Maktül Şükrü Gökcü'nün olay tarihinde 14 yaşında bulunduğu dikkate alındığında eylemin aynı zamanda "çocuğu kasten öldürme" suçuna uyduğu ifade edilen iddianamede, şüphelinin her bir maktüle yönelik eyleminin ayrı suç oluşturduğu vurgulandı.

İddianamede, Memiş A.'nın "tasarlayarak öldürme" ve "çocuğu tasarlayarak öldürme" suçlarını işlediği ifade edilerek, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

-Olay-

Çatağıl köyünde boşandıktan sonra oğlu ile yaşayan Menekşe Gökcü'den (36) bir süre haber alamayan akrabaları, jandarmaya haber vermiş, 13 Kasım 2012'de Menekşe Gökcü'nün evine giren jandarma ekipleri, Gökcü, 14 yaşındaki oğlu Şükrü Gökcü ve İsmail Çakır'ı (37) evde pompalı tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulmuştu.

Jandarma, olayda kullanıldığı belirlenen tüfeğin bir parçasını Antalya'daki Manavgat çayında bir parçasını ise Manavgat Belkıs Kavşağı yakınlarında bulmuştu.

Jandarma tarafından 19 Kasım'da Çatağıl köyünde gözaltına alınan Memiş A, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber