Hisarcıklı esnaf onlarca kediyi besliyor

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde tavuk ürünleri satışı yapan Hüseyin Kurt, iş yerinin önünde onlarca sokak kedisinin et ve su ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hisarcıklı esnaf onlarca kediyi besliyor

Cumhuriyet Mahallesi Kadılar caddesinde bulunan tavuk ürünleri satışı yapan iş yerinde çalışan Hüseyin Kurt, üç yıldan beri işyeri önüne gelen onlarca sokak kedisinin bakımını üstlenerek onların hayatta kalmasını sağlıyor.

İslamiyet'te kedilerin "temizlik" ile simgelendiğine vurgu yapan Kurt, "Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in bir kedi dostu olması Müslümanlar için bir övünç kaynağıdır. Resulullah'ın, kedi su içtikten sonra kalanıyla abdest aldığı da olmuştur. Bu nedenle iş yerimin önünden ayrılmayan kedilere her gün esnaf arkadaşlarında desteğiyle tavuk artığı vererek besliyoruz. Bazen arkadaşlarla aramızda para toplayarak kedilere değişik yiyecekler alıyoruz. Ayrıca yaz aylarında belirli noktalara su kapları koyarak özellikle aşırı sıcaklarda su ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Karınları acıktığında hepsi iş yerinin ününde toplanıyorlar. Her birine değişik isimler koyduk ve onları bu isimlerle çağırıyoruz" diye konuştu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber