Palamutun tanesi 5 liraya kadar düştü

KOCAELİ'de, av yasağının sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyerek denize açılan balıkçıların sezon açılışında yakaladığı palamutlar tanesi 15 liradan sofralara gelirken, bugün palamutun tanesi İzmit balık halinde 5 liraya kadar düştü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 17:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Denizlerimizde 15 Nisan'da başlayan balık avı yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından ilk günler balıkçılar umduklarını bulamadı. İlk gün şiddetli poyraz nedeniyle az tululunca tanesi 15 liradan satılan palamut balığı İzmit balık halinde 5 liradan satılmaya başlandı. Her geçen gün balık fiyatının ucuzlamaya başladığını söyleyen Hamdi Balıkçılık çalışanı Uğur Beler, "Hergün balıklar fiyat olarak ucuzlaşıyor. İlk gün gelen balıklar 300 gramdı. Şuanda yarım kiloya kadar çıktı. Sezon açılışında biraz umduğumuzu bulamadık ama 1 hafta 10 gün içersinde fiyatlar daha da düşecektir. Palamutta bolluk bekleniyor. Sezon açıldığında 15 lira olan palamut 5 liraya kadar düştü" diye konuştu. Karadeniz Balıkçılık çalışanı Murat Şahin ise havaların iyi gitmesiyle balık bolluğunun arttığını ve önümüzdeki günlerde de palamut akınının süreceğini söyledi. İzmit Balık Hali'nde fiyatlar şöyle:

Palamut tanesi: 5-8 lira, istavrit kilosu 7 lira, Hamsi kilosu 8 lira, sardalya kilosu 5 lira, tekir kilosu 35 lira, levrek kilosu 15 lira, çipura kilosu 15 lira, yerli uskumru kilosu 13 lira, karides kilosu 13 lira.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber