TOKİ yakında büyük projeyi kamuoyuna duyuracak

Haber Giriş : 25 Şubat 2006 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

120 YTL TAKSİTLE EV

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nda hummalı bir çalışma var. Önümüzdeki aylarda resmi olarak açıklanacak olan bu çok önemli projenin hedefi, "alt gelir grubu ve yoksul vatandaşları ev sahibi yapmak"

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Sen susacaksın, işin konuşacak" diyen bir bürokrat. Bu prensibi sebebiyle, konuşmayı pek sevmiyor. Enerjisi, pratikliği ve aynı anda birkaç işi yapabilme becerisi sebebiyle, temposuna ayak uydurmakta mesai arkadaşlarının zorlandığı bir yönetici.

Bayraktar henüz bir açıklama yapmıyor ama bizim güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgiye göre TOKİ yakında büyük projeyi kamuoyuna duyuracak.

Şu anda planlama ve hesaplamalar sürüyor. Bu senenin ikinci yarısında hayata geçmesine çalışılan projeyle; en alt gelir grubundaki insanlar ve yoksul vatandaşların ayda sadece 110 - 120 YTL gibi taksitlerle, küçük de olsa bir ev sahibi olabilmeleri hedefleniyor.

Çok konuşulan "mortgage" sisteminde, asgari taksit miktarının yaklaşık 700 YTL olduğunu söyleyen yetkililer, TOKİ'nin üzerinde çalıştığı projenin yoksul insanlara, olabilecek en uygun koşulları sağlayacağını söylüyorlar.

TOKİ'nin, "gecekondu dönüşüm ve kentsel değişim" projesi çerçevesinde halen 66 belediyle koordineli olarak yürüttüğü çalışmalar var. İdare belediye sayısını önce 100, ardından da 150'ye çıkartmak için mesai harcıyor.

Yoksul aileleri de ev sahibi yapma planı da, Türkiye'nin hemen her vilayetine yaygınlaştırılması düşünülen işte bu "dönüşüm - değişim" projesiyle paralel olarak ilerliyor.

Henüz kesinleşmemekle birlikte, TOKİ'nin yaptıracağı apartmanlardaki daireler, 75 - 80 metrekarelik olacak. İki oda, salon, mutfak ve banyodan oluşan dairelere, 30 yıla varan vadelerde, ayda sadece 120 YTL civarındaki taksitlerle sahip olunabilecek.

Murat Çelik/ Bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber