CHP: Genel af çalışmamız var ama dile getiremiyoruz

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Türkiye Barış Meclisi’nin düzenlediği “Barışı tartışıyoruz” panelinde konuştu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Eylül 2013 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Türkiye Barış Meclisi'nin düzenlediği “Barışı tartışıyoruz” panelinde, anadilde eğitim, özerklik-federasyon, genel af ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “CHP'nin bunu gündeme getirmesi; BDP'nin veya MHP'nin net koyduğu şekilde bir şeyi söylemesi mümkün değil” dedi.

NAMIK DURUKAN

Ören, 1991 genel seçimlerinde SHP ile HEP arasındaki koalisyona dikkati çekerek, “Meclis'e PKK'lıları taşıdık, batı bize fatura kesti. CHP'nin bir ayağı batıda bir ayağı doğuda. Ne zaman taraf olsak yıllarca iktidara gelemez olduk” dedi.

Ören,“CHP olarak işimiz kolay değil. BDP'li milletvekillerinin işleri kolay olabilir. Kürt halkı Kürtlerle ilgili bir sorun vardır, bu sorunları dile getirmektir görevleri, açık her şeyi söylerler. Ama CHP öyle değil, CHP'nin bir ayağı batıda, bir ayağı doğuda. Her iki tarafın talepleri farklı. Bu talepleri harman yapıp bir şeyleri anlatmak zorunda.

Ne zaman taraf olsak yıllarca iktidara gelemez duruma geldik. 1991'de PKK ile işbirliği yapmıştık, Meclis'e PKK'lıları taşımıştık, üç dönem bilet kestiler batı, iktidara gelemedik. Hiç umrumuzda değil, doğruyu yapmak önemli olan” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber