Çorum polisinden 'ihaleye' operasyonu: 55 gözaltı

Çorum polisi tarafından 7 ayrı ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla 55 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çorum polisinden 'ihaleye' operasyonu: 55 gözaltı

Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Çorum ve çevre illerde bazı şirketlerin ihaleye fesat karıştırdıkları bilgisine ulaştı. KOM ekipleri, bunun üzerine ihaleleri izlemeye aldı.

Bu kapsamda yaklaşık 1 yıldır süren teknik takibin ardından Çorum polisi bugün aralarında Çorum, Ankara, Kayseri, Niğde, Karabük, Balıkesir ve Antalya olmak üzere 7 ayrı ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 25 kamu görevlisi, 30 şirket çalışanı olmak üzere 55 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında bir il müdürünün de bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan 55 şüpheli hakkında haksız çıkar sağlamak amacı ile kurulmuş örgüt faaliyetleri çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, edimin iflasına fesat karıştırmak resmi belgede sahtecilik suçu iddiasıyla işlem başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber