Cep telefonundan da ucuz konuşmanın önü açılıyor

Haber Giriş : 26 Şubat 2006 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

C5 Mobile Genel Müdürü ve TEDER (Enerji Hizmetleri Tüketici Hakları ve Sektörel Araştırmalar Derneği) Başkanı Serhat Özeren yakın gelecekte mobil sektörünü sıkı bir rekabetin beklediğini söyledi. Özeren'in verdiği bilgiye göre, dünyada 65 milyar dolar ciro yapan 'mobil sanal operatörlük' Türkiye'de de uygulanmaya başlıyor. Lisanların 3 ay içerisinde dağıtılması bekleniyor. Telekomünikasyon Kurumu'nun yetkilendireceği 'sanal mobil' operatörleri, GSM operatörlerinin altyapısını kullanarak, yani kiralayarak kendi abone sistemini oluşturacak. Böylece GSM operatörlerine yeni rakipler yaratılmış olacak. Rekabetin artması vatandaşın işine gelecek.

HEDEF KİTLE GENİŞ

Yeni operatörlerin piyasaya girmesiyle aboneler hem farklı hizmetlerden yararlanacak, hem ucuz hizmet alabilecek. Mevcut operatörler şu anki durumda isterlerse kendilerinden hizmet talep eden sanal operatörleri reddetme hakkına sahip. Ancak yeni düzenleme mevcut GSM operatörlerin elinden bu hakkı alacak. Bu sanal operatörlerin hedef kitlesi ise milyonlarca taraftarı olan futbol kulüpleri, büyük alışveriş merkezleri ve 10 binlerce çalışanı olan firmalar.

Kablosuz iletişimin yeni eğilimi Wimax

Teknoloji şirketleri kablosuz iletişimde tüm dengeleri alt üst edecek yeni bir çözüm üzerine yoğunlaştı. Dünyada test aşamasında olmasına rağmen şu an popüler olarak bilinen ve kullanılan birçok teknolojinin pabucunu dama atacağa benziyor. Wimax, 50 kilometrelik alanda 70 Mbt/sn hızında internet bağlantısı ve mobil iletişim vaat ediyor. Wimax'ın standardizasyon çalışmalarının sona ermesi ve Wimax'lı cihazların üretilmesiyle tüm teknolojik alışkanlıklarımızın değişmesi bekleniyor. Özeren, "Önümüzde GSM teknolojisi ve wireless (kablosuz) erişim var. Bunlar ayrı kulvarlardan yollarına devam ediyor" dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber