Kocaeli Valiliği: Mitingde tartaklanan astsubay değil, erbaş

Haber Giriş : 27 Şubat 2006 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİT'te hafta sonu yapılan ülkücü yürüyüşü sırasında ?provakatör astsusbay' iddialarıyla ilgili olarak Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, söz konusu kişinin astsubay olmadığı, çarşı iznine çıkan ve kısa dönem askerlik yapan bir erbaş olduğu belirtildi.

İzmit'te 25 Şubat Cumartesi günü Ülkü Ocakları'nın izinsiz olarak gerçekleştirmek istediği yüarüyüş sırasında, yürüyüşe katılanlar ile alkollü bir kişi arasında tartışma çıktı. Ülkücü gençlerin, ?Bayrağımızı yere atıp bizi tahrik etti'' dediği bu kişi kalabalık bir grup tarafından dövülürken, araya giren polis onu alarak olay yerinden uzaklaştırdı. Bu kişi kendisini tartaklayanlara, ?Ben jandarmayım'' diye bağırınca ortaya ?Provakatör' iddiaları atılmaya başlandı.

Bazı yerel gazetelerde de bu yönde haberler çıkması üzerine Kocaeli Valiliği'nden Vali Vekili Necmettin Kalkan imzasıyla açıklama geldi. Açık adı verilmeyen ve ?S.G.' olarak adlandırılan bu kişinin Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı emrinde kısa dönem askerlik yaptığı, 25 Şubat Cumartesi günü de sivil kıyafetle çarşı iznine çıktığı belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

?Cumartesi günü izinli olarak ilk defa şehir merkezine sivil kıyafetle çıkan kısa dönem bir erbaşın kapalı bir mekandan çıktığında tesadüfen yürüyüş yapan grupla karşılaştığı, müteakiben grup tarafından yanlış anlaşılmadan dolayı erbaşın tartaklandığı tesbit edilmiştir. Sözkonusu erbaşın olaylarla kesinlikle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Yetkililer ile gerekli koordine kurulmadan ve teyid edilmeden yapılan bu tür bilgilendirmenin basın kurallarına uygun olmadığı değerlendirmektedir.''

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber