Japon turist hayati tehlikeyi atlattı, şüpheli adliyeye sevk edildi

Nevşehir merkeze bağlı Göreme Beldesi'ndeki bıçaklı saldırıda ağır yaralanan Japon turist Hoshie Teramatsu'nun sağlık durumu iyiye gidiyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Japon turist hayati tehlikeyi atlattı, şüpheli adliyeye sevk edildi

Nevşehir merkeze bağlı Göreme Beldesi'ndeki bıçaklı saldırıda ağır yaralanan Japon turist Hoshie Teramatsu'nun sağlık durumu iyiye gidiyor. Aldığı darbelerle çok kan kaybeden Teramatsu'ya hastanede 7 ünite kan verildi.

Göreme Beldesi'ndeki Zemi Vadisi'nde önceki sabah yürüyüşe çıkan 22 yaşındaki Mai Kuriharac ile arkadaşı aynı yaştaki Hoshie Teramatsu, saat 13.45 sıralarında bıçaklı saldırısına uğradı. Kuriharac aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Teramatsu ise ambulansla İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.

Boynunda damar kesiği, elleri ve vücudunun çeşitli yerlerinde de derin kesikler bulunan Hoshie Terematsu'nun İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Sağlık durumu iyiye giden Japon turistin Kalp Damar ve Göğüs Cerrahisi doktorları tarafından ameliyat edildiği ifade edildi. Acil servise getirildiğinde aşırı kan kaybettiği için 2 ünite kan verilen Terematsu'ya ameliyat sırasında da 5 ünite daha kan verildiği belirtildi.

Hayati tehlikeyi atlatan Terematsu'nun ailesi de bu sabah Nevşehir'e gelerek hastanedeki kızlarını ziyaret etti. Hastaneye arka kapıdan alınan ve gazetecilerin görüntü almasına izin verilmezken, Japon aile, doktorların uygun görmesi halinde Hoshie Terematsu'yu Japonya'ya götürmek istediğini söylediği bildirildi.

ŞÜPHELİ ADLİYEDE

Japon kadın turistlerden Teramatsu'yu yaralayıp, Mai Kuriharac'ı da öldürmekle suçlanan şüpheli 26 yaşındaki Mustafa Volkan D. ise Jandarma Merkez Komutanlığı'nda dün gün boyu sorgulandı. Şüpheli bu sabah sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 11.30 sıralarında adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber