İÇDAŞ, kene ile 'Doğal Yoldan' mücadele edecek

Çanakkale’nin Biga ilçesinde faaliyet gösteren İÇDAŞ, hem ekolojik denge adına, hem de kene ile biyolojik mücadele kapsamında kendi yetiştirmesi 200 adet sülün ve kekliği doğaya saldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İÇDAŞ, kene ile 'Doğal Yoldan' mücadele edecek

Çanakkale'nin Biga ilçesinde faaliyet gösteren İÇDAŞ, hem ekolojik denge adına, hem de kene ile biyolojik mücadele kapsamında kendi yetiştirmesi 200 adet sülün ve kekliği doğaya saldı.

Bu yıl İSO 500 listesinde 9. sırada yer alan İÇDAŞ ticari başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkıyor. Ekolojik dengenin ve doğal hayatın korunması amacıyla geliştirilen proje kapsamında İÇDAŞ Doğal Yaşam Parkı'nda yaşama kazandırılan 100 adet sülün ve 100 adet keklik, Çelik Tesisleri Direktörü Fuat Erkan Tekin'in katıldığı törenle fabrikayı çevreleyen doğaya salındı.

Ekolojik denge adına yapılan proje, kene ile biyolojik mücadele kapsamında önemli bir rol oynuyor. Bu projeyle ekolojik dengenin ve doğal hayatın korunmasının yanı sıra, hayvan çeşitliliğinin artırılması ve kene ile mücadele edilmesi amaçlanıyor. Sülün ve keklik kuşları, vatandaşlar tarafından da gözlemlenebilecek. Projenin ikinci aşamasında takip edilecek sülün ve keklik kuşlarının çevreye uyum sorunu yaşamaması halinde bu proje her yıl hayata geçirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber