Silifkeli hacı adayları 14 Eylül'de yola çıkıyor

2013 Yılı Hac organizasyonu kapsamında Adana 6. Kafileyle hacca gidecek hacı adaylarına Silifke Merkez Alaattin Camiinde seminer verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silifkeli hacı adayları 14 Eylül'de yola çıkıyor

2013 Yılı Hac organizasyonu kapsamında Adana 6. Kafileyle hacca gidecek hacı adaylarına Silifke Merkez Alaattin Camiinde seminer verildi.

Silifke Alaattin Cami görevlilerinden Ramazan Ayhan'ın Kur-an'ı kerim okumasıyla başlayan toplantıda Kafile Başkanlığı görevini yürüten Mersin İl Vaizi Yunus Güler, Hacı adaylarına yolculukları ve orada yapacakları konusunda bilgi verdi.

Hac ibadetinin İslam'ın beş temel esasından biri olduğunu hatırlatan Kafile Başkanı Güler, hacı adaylarının hacca gitmeden önce ve kutsal yolculuk esnasında yapması gerekenleri anlattı. Hacca gitmeden önce herkesle helalleşerek helallik alınması gerektiğine Güler, borcu olan kişilerin de mutlaka borçlarını ödeyerek kutsal topraklara ayak basması gerektiğini açıkladı. Haccın en önemli gayelerinden birinin eşitlik duygusunu canlandırmak olduğunu vurgulayan Güler, "Bu duyguya ulaşmak için zihni, kalbi, ruhi ve ilmi olarak hazır olmamız gerekiyor. Kutsal topraklara gittiğimizde orada bizler takım sıkıntı ve problemlerle karşılaşabiliriz. Orada çok sabırlı ve hoşgörülü olmalıyız. Sabırlı olduğumuz sürece hem sevap alır hem de yaptığımız ibadetten zevk almış oluruz" dedi.

Güler şu bilgileri verdi:

"Hac vazifesini yerine getirmek herkese nasip olmaz, çoğu kişi hacca gidemediği için gözyaşlarına boğuluyor. Hacca gitmeden önce bol bol tövbe istiğfar ve salavat-ı şerifler çekelim. Varsa kaza namazlarımızı kılalım. Peygamber Efendimiz (sav)'in hayatını tekrar okuyup öğrenmeye çalışalım. 30 günlük bu yolculuğumuzda binlerce Müslüman ile karşılaşacağız, bizi orda çok zorluklar bekliyor. Farklı bir iklim, 50 dereceye yakın bir sıcaklık olacak, burada yapmamız gereken tek şey sabırlı olmak ve dua ederken samimi ve içten olmaktır. Hac zorlu bir görev, zorluklar ve sıkıntılar ile karşılaşacaksınız. Hac ziyaretinin 20 günlük bir bölümü Mekke'de geçecek, buradaki kutsal mekanları göreceksiniz, peygamberimizin yaşadığı zorlukları yaşayacaksınız. Sizlere tavsiyelerimiz sabırlı ve hoşgörülü olmanızdır.'' açıklamalarında bulundu.

Mersin, Silifke, Gülnar, Anamur ve Aydıncık ilçelerinden Hacca gidecek toplam 170 Kişi 14 Eylül Cumartesi günü Atatürk Anıtından akşam saat 20:00'da yola çıkacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber