Zarar gösteren vergi mükelleflerine takip...

Haber Giriş : 28 Şubat 2006 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sürekli zarar gösteren vergi mükellefleri takip altına alınacak.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4-5 yıldır sürekli zarar beyan eden ve bunu alışkanlık haline getiren vergi mükelleflerini belirlediklerini ve listelerinin çıkarılmaya başlandığını kaydetti. Bu mükelleflerin, geriye dönük 2002, 2003 ve 2004 yıllarına ait beyanlarının inceleneceğine işaret eden Sütçü, şunları söyledi:

''Bu mükelleflerimizi uyaracağız. Sürekli zarar eden mükelleflerin beyanlarının gerçek olup olmadığını belirleyeceğiz, işyerlerini ziyaret ederek, zarar nedenlerini araştıracağız. Zarar eden işletme ya da vergi mükellefi nasıl geçiniyor, zararın nedeni, giderlerden mi yoksa hasılatın eksikliğinden mi kaynaklanıyor, bunları belirleyeceğiz. Cari denetimlerde amacımız ceza vermek değil, sürekli zarar gösteren işletmelerin zarar nedenlerini ortaya çıkarmaktır. Zaran eden vergi mükelleflerimizi yıl içinde en az 2-3 kez ziyaret edeceğiz.'' Vergi vermemeyi alışkanlık haline getiren mükelleflerin çevresine de kötü örnek olduğunu anlatan Sütçü, ''Bu mükellefler, (Ben vergi vermiyorum, sürekli zarar gösteriyorum, sen niye veriyorsun) diyerek çevresindekilere kötü örnek oluyor. Bunları da engelmeye çalışacağız. İlk hedefimiz, sürekli zarar göstermeyi alışkanlık haline getirenler olacak'' dedi.

Antalya'da doktor ve avukat ile gayrimenkul sermaye iradı konusunda ünlü olanların vergi kayıtlarının da inceleneceğini ve takip edileceğini anlatan Sütçü, KDV mükellefi olan firmalara da gidilerek, neden KDV vermediklerinin inceleneceğini kaydetti. Sütçü, geçen yıl Antalya'nın en büyük ve lüks ünlü 40'a yakın restoranında denetim yapıldığını, bu restoranların yaklaşık 500 bin YTL'lik 'Pişmanlık'tan yararlanarak vergi ödediklerini, bu işletmelerden ayrıca 5 bin YTL geçici vergi matrahı alındığını sözlerine ekledi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber