Atamayla gelen rektör, atama yapmaya başladı

Arif Yılmaz'ın sandığı göstererek istifa ettiği RTE Üniversitesi'ne rektör vekili olarak atanan Hüseyin Karaman'dan deprem gibi atamalar geldi!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Profesör Arif Yılmaz'a düzenlenen komplonun ardından istifasının alınmasıyla göreve vekâleten atanan Hüseyin Karaman, seçim sürecini henüz başlatmazken, kadro kurmaya başladı!

RTEÜ'de seçimle değil atamayla göreve gelen ve bir an önce rektörlük seçimi için süreci başlatması beklenen Karaman'ın 6 ayın ardından ek bir 6 aylık süre daha alacağı konuşulmaya başladı.

Üniversitede yaşanan gazete ilanı komplosunun ardından Rektör Yılmaz'a “Başbakan istifanızı istiyor” şeklinde yapılan telkin sonrası Prof. Dr. Arif Yılmaz, düzenlediği basın toplantısıyla istifa etmiş ve çözümün sandıktan geçtiğini söylemişti.

YÖK tarafından istifası kabul edilen Yılmaz'ın yerine ise rektör vekili olarak Prof. Dr. Hüseyin Karaman atanmıştı.

Karaman'ın 6 aylık süre içerisinde rektörlük seçim sürecini başlatarak yeni rektör seçilmesini sağlaması bekleniyordu.

Ancak, önce rektör yardımcısı atamalarıyla uğraşan Karaman, bugün de 3 öğretim üyesini rektör danışmanı olarak göreve atarken, Ardeşen ve Fındıklı Meslek Yüksekokulları ile birlikte 3 yüksekokula yeni müdürler atadı.

Konuyla ilgili üniversiteden yapılan yazılı basın açıklamasında, “Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından üç yeni danışman ataması yapıldı. Bu kapsamda Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemalettin İpek, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Çelik ve Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Çağlak Rektör Danışmanı olarak atandı. Ayrıca Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü'ne İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaattin Kızıltan, Ardeşen Meslek Yüksekokul Müdürlüğü'ne Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Geçit, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'ne ise Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tabak atandı. Söz konusu birimlerde daha önce müdürlük görevi yapan öğretim elemanlarına yapmış oldukları hizmetler dolayısıyla teşekkür eder, yeni atanan öğretim üyelerine de başarılar dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

pazar53.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber