Şeker, en tatlı zehir

Profesör Doktor Canan Karatay Ülke TV'de açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş : 13 Eylül 2013 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şeker, en tatlı zehir

Karatay'ın konuşmaları şu şekilde:

Soru: Kanser ve şeker ilişkisi neden zayıflayamıyoruz?

Şeker en tatlı zehirdir ve şimdi kanser haftasındayız ve kanser yapan temel nedenlerden biri şekerdir. Çünkü insan vucudunda 5 litre kan vardır. 5 gramda kan şekeri vardır bunun üstü toksittir. Şeker vucutta yükseldiği zaman vücutta serbest oksijen radikalleri meydana gelir ve kansere sebebiyet verir. Şeker yükseldiği anda pankreastan insülin hormonu salgılar. Yani vücutta yağlanma demektir. Devamlı şekerli yiyecek ve içecekler yiyip içtiğimiz zaman insülin yükselir yani kilo alırız.

Kiloya sebep olan yağ değil şekerdir. Çünkü insülin şekeri yağa çevirir ve vücuda zarar verir.

Hangi yağı yemeliyiz?

Doğal tereyağ yediğimiz zaman yada zeytinyağı bunlar kan şekerini yükseltmez ve insülin salgılamaz.

Şekerin yaptığı hastalıklar: Kalp hastalığını, felç hastalığını... Şeker devamlı yüksek kalınca yağları depo eder. İnsülin hormonu yüksek kaldığı sürece kan pıhtılaşması artar, kanda trombositler daha yapışkan olur, damar için hücrelere yapışır. Günde 1 çay kaşığı şeker almalıyız, gerisi toksittir. Meyve suyu da şeker, onun için meyvenin kendisini yiyin. Çocuklara çikolota vermeyin fındık, fıstık, ceviz verin. Ceviz en önemli besinlerden birisidir. Cevizin içinde çok yüksek doğal omega 3 var. Doğal mineral ve vitamin deposudur.

Kilo vermeden sağlıklı beslenip karaciğer yağlarından kurtulmak gerekiyor. Zayıf olmak demek metabolizmanın sağlıklı olması demek değildir. Göbeğin olması insülin yüksekliğini gösterir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber