GAÜN, Adıyaman Üniversitesi'ne model olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GAÜN, Adıyaman Üniversitesi'ne model olacak

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) bünyesinde faaliyet gösteren ve birçok başarılı projeye imza atan Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi, Adıyaman Üniversitesi'nin aynı amaçlı çalışmalarına model olacak.

Teknopark ile Teknoloji Transfer Ofisi'nin faaliyetleri, oluşumu ve çalışmalarıyla ilgili bilgi almak üzere Gaziantep Üniversitesi'ni ziyaret eden Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Koyuncu ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Abdulcelil Buğutekin, Gaziantep Üniversitesi heyetiyle bir araya geldi.

Toplantıda Gaziantep Üniversitesi'ni ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep Teknopark Genel Müdürü Türkan Çakmakyurdu, TARGET Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Ekrem Tekin ile ARGE Uzmanı Onur Tekin temsil etti.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli başkanlığındaki ev sahibi heyet, konuk üniversite ekibine, Teknopark, TARGET ve İntörn Eğitim Modeli ile ilgili açıklamalarda bulundu. Görüşmede, Gaziantep Üniversitesi TEKNOPARK ve TARGET ekibinin 4 Ekimde Adıyaman Üniversitesi'nde akademisyen ve öğrencilerin de katıldığı geniş kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirmesi kararlaştırıldı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turhan Koyuncu, Gaziantep Üniversitesi ve yönetimiyle son derece güzel ilişkiler içinde olduklarını belirterek, “Gaziantep Üniversitesi ile olan bu güzel ilişkimizi, somut işbirliğine dönüştürmek istiyor, Gaziantep Üniversitesi'ni kendimize örnek alıyoruz. Onların deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz. Gaziantep Üniversitesi Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi'nin önemli projelere imza attığını biliyoruz. Biz de Adıyaman Üniversitesi'nde aynı amaçlı çalışmalarda bulunacağız muhtemel işbirliği için Gaziantep Üniversitesi'nden destek almayı düşünüyoruz” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli ise GAÜN Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi'nin son derece önemli projelere imza attığını belirtirken, bu merkezlerin çalışmalarının Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından dikkatle izlendiğini vurguladı.

Dereli, “Gaziantep Üniversitesi Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi'nin geldiği aşama ve çalışmalarıyla ilgili olarak kardeş üniversitemiz Adıyaman Üniversitesi'nin yöneticilerini bilgilendirdik. Onlara aynı modelin kurulması konusunda işbirliğine gidip, gerekli desteği vereceğiz. Ayrıca, Türkiye'de ilk kez üniversitemizde yaşama geçirdiğimiz İntörn Eğitim Modeli ile ilgili de bilgilendirmede bulunacağız. İşbirliği doğrultusunda, üniversitemizdeki etkinliklerden Adıyaman Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerin de yararlanabilmesi konusunda da fikir birliğine vardık” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber