Rüşvet alan gazeteciye suçüstü

Antalya'da, yerel bir gazetede görev yapan gazeteci, rüşvet alırken suçüstü yakalandığı gerekçesiyle tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rüşvet alan gazeteciye suçüstü

İddiaya göre, Antalya'da yerel bir gazetede çalışan Mesut İ., Ermenek Mahallesi Muhtarı Akif Y'i arayarak kaçak yapılar yaptığını, elinde bu yapıların fotoğraflarının bulunduğunu ve bu konuyu haber yapacağını söyleyerek para istedi. Fotoğraflardan bazılarını Ermenek Mahallesi Muhtarı Akif Y.'ye gönderen gazeteci Mesut İ., haber yapmaması karşılığında 20 bin TL istedi. Muhtar Y., 20 bin TL'nin fazla olduğunu bu miktarı ödeyemeyeceğini belirterek, 5 bin TL vermeyi kabul ederek ödemeyi 10 Eylül tarihinde muhtarlıkta yapacağını söyledi.Daha sonra adli birimlere başvuran muhtar Akif Y.'nin şikayeti üzerine gazeteciye suçüstü yapıldı. Kararlaştırılan tarihte parayı almak için muhtarlık binasına gelen gazeteci Mesut İ., binadan çıkarken güvenlik güçleri tarafından seri numaraları alınmış parayla yakalandı.

Gazeteci Mesut İ., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, ifadesinde muhtar Akif Y.'ye gazeteyi satacağını ve 5 bin TL'yi bu nedenle aldığını söylediği öğrenildi.

AGC AÇIKLAMASI

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, rüşvet aldığı iddiasıyla bir gazetecinin tutuklanmış olmasından büyük üzüntü duyduğunu ancak yargılamanın henüz sonuçlanmadığını ve adalete güvendiklerini söyledi. Yaşanan olayın münferit bir olay olduğunu ve Antalya'da görev yapan diğer gazetecilere mal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Mevlüt Yeni, şunları söyledi: "Bu olay göstermiştir ki gazeteciler işlerini yaparken çok dikkatli olmalıdır. Her meslekte mesleğini kötüye kullanan kişiler çıkabilir. Ancak biz gazeteci olarak ilişkilerimize ve işlediğimiz konulara, yanlış anlaşılabilecek görüşmelere dikkat etmeliyiz. Meslektaşımız gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır ancak yargılama devam edecektir. Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak davanın takipçisi olacağız ve adalete güveniyoruz."-

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber