Fatih Camii'nde bıçaklı dehşet...

Fatih Camii'nde cuma namazı vakti elindeki bıçağı rastgele sallayıp cemaate korku dolu anlar yaşatan şahıs, linç edilmek istendi.

Haber Giriş : 13 Eylül 2013 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, Fatih Camii'nde cuma namazı öncesi korku dolu anlar yaşandı. Cuma hutbesi okunduktan sonra cami cemaati namaza hazırlanırken, bir anda ayağı kalkan sakallı ve beyaz kıyafetli bir kişi dehşet saçtı. İlk önce "Ben askerim, bana dokunamazsınız. Polis çağırın" diye bağırmaya başlayan şüpheli, daha sonra elindeki bıçağı sallamaya başladı. Yaşananlar karşısında cami cemaati büyük panik yaşadı. Cemaat, zanlının cami imamına saldırması ihtimaline karşı, imamın etrafında etten duvar ördü. Bu sırada bazı vatandaşlar ise bıçaklı şahsın etrafını sardı. Bir süre sonra şahsı etkisiz hale getirip, yere yatıran cami cemaati linç etmeye kalktı. Bu sırada cami imamı mikrofonla anons ederek, polis ekiplerini çağırdı. Camiye giren polis, şahsı cemaatin elinden güçlükle aldı. Polis ekipleri, camiden çevik kuvvet otobüsünün olduğu bölüme giriş ve çıkışları kapattı. Daha sonra zanlının etrafında çember oluşturan polis dışarı çıkardı. Bu sırada cami önündeki cemaat şahsa saldırmak istedi. Polis ekipleri şahsı çevik kuvvet otobüsüne kaçırdı. Araca bindirilen şahsın yüzünde kanama olduğu görüldü.

Şahıs, ifadesi alınmak üzere emniyete götürülürken, olayla ilgili inceleme sürüyor

Fatih Camii'nde provokasyonu cemaatin sağduyusu önledi

Fatih Camii'nde imamın hutbe okuduğu sırada mihraba çıkan bir şahıs olay çıkadı.

Asker olduğunu öne süren bıçaklı şahsa vatandaşlar tepki gösterdi. Cemaatin sağduyulu davranmasıyla büyük bir provokasyonun önüne geçildi. Şahıs ise çevik kuvvet polisleri tarafından gözaltına alındı.

Olay, Fatih Camii'nde imamın hutbe okuduğu sırada gerçekleşti. İddialara göre, elinde bıçak olduğu belirtilen bir kişi imamın namaz kıldırdığı mihraba yöneldi. 'Askerim' diye bağıran şahıs "Cemaat bana sahip çıksın" şeklinde bağırmaya devam etti. Bu sırada camide bulunan 15-20 kişilik grup, şahsa küfürler ederek cemaati provoke etmeye çalıştı. Yanına kimseyi yaklaştırmayan şahıs camiye giren çevik kuvvet ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan eylemci camiden çıkartıldı.

Camide bulunan cemaatin sağduyulu davranmasıyla provokasyonun önüne geçildi. Olayı anlatan vatandaşlar, bunun 28 Şubat döneminde yaşanan olaylarla benzerlik taşıdığını ve komplo olduğunu iddia etti. Polis, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

OLAY VATANDAŞ KAMERASINDA

İçerde yaşanan olay vatandaşlar tarafından görüntülendi. Görüntülerde, şahsın mihrapta bağırdığı duyuluyor. Cemaatin de ona tepki gösterdiği görülüyor. Çevik kuvvet polislerinin camiye girerek şahsı gözaltına almaları da görüntülerde yer alıyor.

ŞAHSIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Fatih Camii'nde cuma namazı vakti elinde bıçakla korku saçan şahsın kimliği belli oldu. İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bugün Fatih Cami'inde cuma namazı vakti cemaatin arasından elinde bıçakla çıkarak 'ben askerim' diyen kişinin askerlik görevini yapmakta iken psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören ve üç ay raporlu olan Selami Okuyucu isimli bir kişi olduğu emniyet görevlilerimizce yapılan inceleme sonucu anlaşılmıştır" denildi.


Konya'da da aynı eylem

İstanbul'daki olayın benzeri Konya'daki Hacıveyiszade Camii'nde de yaşandı. Hutbe sırasında bağıran kişi vatandaşlarca etkisiz hale getirilerek dışarı çıkarıldı

Cuma namazı sırasında bir başka olay ise Konya merkezdeki Hacı Veyiszade Camii'nde yaşandı. İstanbul'daki camilerde yaşanan olayın kopyası olan provakasyon girişimi iç ezan okunduğu sırada gerçekleşti. İmam hutbe için minbere çıkarken cemaat arasında bulunan bir kişi elini havaya kaldırarak sessiz bir şekilde bir süre bekledi. Ardından bağırmaya başlayan ve ne söylediği anlaşılmayan şahısı imam minberden huzuru bozmaması için uyardı. Aynı kişinin provakasyona devam etmesi üzerine imam cemaatten polis çağırmalarını istedi. Cemaat arasında bulunan polislerin müdahale etmesiyle söz konusu provakasyonu yapan şahıs dışarı çıkartıldı.

Kışkırttı, sonra helallik istedi

İstanbul'da önemli camilerden biri olan Yenibosna Aksa Cami'nde de cuma namazı sırasında benzer bir provokasyon girişimi yaşandı. Camide hutbe okunduğu sırada imamın 'Gençlerimize sahip çıkalım' ifadelerinin ardından bir kişi, cemaatin içerisinden kalkarak, cami imamına 'İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz' şeklinde bağırdı ve ardından camiyi terketti. Hutbesini sürdüren imam, cemaatin herhangi bir tepki vermemesini istedi. Namaz sırasında tepki gösteren kişi, cuma namazının hemen ardından cemaat imamın çevresinde olduğu sırada gelerek 'helalleşmek' istedi. Cemaati yararak kendisine yaklaşmakta olan kişinin hareketlerinden kuşkulanan imam ise güvenlik görevlilerini çağırarak, sözkonusu kişinin cami çevresinden uzaklaştırılmasını sağladı.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber