Yalovalı bisikletçiler dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek

22 Eylül Pazar günü İtalya'nın Trento şehrinde gerçekleştirilecek 2013 "UCI Dünya Masterlar Yol Bisikleti Şampiyonası" finaline Türkiye'yi Yalova Belediyespor'un milli bisikletçileri Bahadır Düner, Hakan Şenöz ve Zafer Yalın temsil edecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalovalı bisikletçiler dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek

Türkiye bisiklet tarihine bugüne kadar yol bisikletinde Türkiye'den UCI Dünya Masterlar Şampiyonası finaline katılmış bir sporcu yoktu. Slovenya'daki Dünya Şampiyonası elemelerini başarıyla tamamlayan Yalovalı bisikletçiler İtalya'da ki şampiyonada mücadele etmeye hak kazandı.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Belediyespor Bisiklet Takımı Kaptanı ve Bisiklet Şubesi Sorumlusu Bahadır Düner, Dünya Şampiyonası ile ilgili bilgi verdi. Koçal, "Yalova Belediyespor Bisiklet Takımı'mız, Avrupa Şampiyonası'nda başarılı sonuçlar alarak, Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazanmıştır. Bu bizim için önemli bir gurur. Milli takımı oluşturan bu takımın bizim Yalova Belediyespor'umuzun mensubu olmaları onurlandırıyor. 22 Eylül Pazar günü olacak yarış, 1 günlük bir yarış. Bu yarış İtalya'da olacak. Bunu Yalova halkının duyması lazım. Her zaman rastladığımız bir başarı değil bu. Ulusal çapta bazı spor branşlarında mesela masa tenisindeki gibi yakaladıklarımız var. Bu biraz daha farklı. 20 takım adına takım olarak Dünya Şampiyonası'na gitme hakkı, tabii ki önemli bir hak" dedi.

Kendilerine destek veren kurumların yüzlerini kara çıkarmadıklarını belirten Yalova Belediyespor Bisiklet Takımı Kaptanı ve Bisiklet Şube Sorumlusu Bahadır Düner, "Başkanımız arkamızda olmasaydı bizim de Dünya Şampiyonası hedefimiz tutmazdı. Çünkü bunlar parayla yapılan şeyler. Bugüne kadar olmamasının da sebebi sponsorların olmayışından kaynaklanıyor. Bisiklet Federasyonu Başkanı destekledi. YTSO da lojistik anlamda destek oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber