Engelli kızının 3 aylık maaşını çalanlar yakalandı

YOZGAT'ta, 72 yaşındaki Tevfik Arslan Selçuk'un bankadan çektiği engelli kızına ait 3 aylık maaşı olan 1800 lirayı yankesicilik yöntemiyle çalan 2 kişi, Kayseri'de yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli kızının 3 aylık maaşını çalanlar yakalandı

Yozgat merkeze bağlı İşleğen Köyü'nde oturan Tevfik Arslan Selçuk, engelli kızına ait 3 aylık maaşı bankadan çekti. Selçuk evine doğru yürürken, Karayolları Caddesi'nde içinde iki kişinin bulunduğu otomobil yanında durdu. Araçtan inen 2 kişiden biri Selçuk'a, "Sizin köyün muhtarına mal verdik, muhtara ağır konuşacağım" diyerek önce lafa tuttu, ardından da "Dizlerin mi ağrıyor amca, benim babamın da dizleri ağrıyor" diyerek ilgileniyormuş gibi yaptı. İki ardından tekra araca binerek uçzaklaştı.

Bir süre sonra cebindeki 1800 liranın olmadığını fark eden Selçuk, polis merkezine giderek şikayette bulundu. Harekete geçen Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kamera kayıtlarını inceleyip yaptıkları araştırmalar sonucunda şüpheliler M.S. (60) ve Z.D.'nin (49) Kayseri'deki adreslerine ulaştı.

Kayseri'de yakalanarak Yozgat'a getirilen iki şüpheli, Emniyet'te yapılan sorgulamanın ardından Adliye çıkartıldı. Daha önceden de dolandırıcılık ve yankesicilik suçundan sabıkası olan M.S., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Z.D. serbest bırakıldı. Tevfik Arslan Selçuk'un çalınan 1800 TL parası ise kendisine teslim edildi.

Selçuk, artık kimseye güvenin kalmadığını belirterek, "Yolda yürürken benim yanıma gelen iki kişi bizim köyün muhtarını tanıyormuş gibi konuşup beni lafa tuttular. Daha sonra cebimde paranın olmadığını görünce polise gittim. Yankesicileri yakalayan polislere teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber