Okul alışverişinde sağlıklı ürün tercihi önemli

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç, okul alışverişinde sağlıklı ürün tercihinin önemli olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Kağıthane Belediyesi tarafından İMECE İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ''Okul alışverişinde sağlıklı ve bilinçli tüketici tercihi'' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, üretici ve ithalatçı firmalara yönelik denetimlerinin sürdüğünü söyledi.

Okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemelerinde kalite, sağlık ve güvenliğin önemine değinen Kılıç, amaçlarının, tüketicilerin haklarını ve refahını korumak olduğunu bildirdi.

Kılıç, standartlara aykırı ve güvenliksiz ürünlerden dolayı bazı üreticilere para cezası, ürün toplama da dahil bir dizi yaptırım uyguladıklarını ve denetimlerin süreceğini kaydetti.

Piyasa Denetmeni Meral Karaaslan da kırtasiye malzemeleri ve okul kıyafetlerinde uluslararası standartları gösteren işaretlerin yer alması gerektiğini söyledi.

Karaaslan, ürün ambalajlarında üretici ve ithalatçı bilgileri olan ürünlerin tercih edilmesini istedi.

Okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemeleri üretici ve ithalatçılarına yönelik denetimler, çalışmalar sonucu güvenilirlik yüzdesinin artırıldığını belirten Karaaslan, tüketicilerin bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise ilçedeki okulların her alanda eğitim ve öğretime hazırlanması için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Kılıç, öğrenci ve velilerin okul alışverişlerinde bilinçli tercihlerde bulunması için yürütülen çalışmaların süreceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından Kılıç ve Karaaslan, öğrenci ve velilerle numune olarak bir kırtasiyeyi ziyaret edip, ürün denetimi yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber