Bugün hava nasıl olacak? Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2013 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bugün hava nasıl olacak? Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ile gece saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce, Kastamonu'nun kıyı kesimi, Sinop'un batı kıyıları ile Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Orta ve Doğu Karadeniz'de 2 ila 4 derece artacak olan hava sıcaklığının, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de hissedilir derecede olmak üzere batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgar; genellikle güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı Karadeniz'de, öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 Km/S) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce, Kastamonu'nun kıyı kesimi, Sinop'un batı kıyıları ile Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber