Göçük altında kalan işçiden 'geçim' vurgulu paylaşımlar

Zonguldak'ta, göçük altında yaklaşık 19 saat mahsur kalan Ümit Eroğlu'nun, geçim sıkıntısı ve çocuk ölümleri konulu ayet paylaşması dikkat çekti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Göçük altında kalan işçiden 'geçim' vurgulu paylaşımlar

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi Dağbaca mevkiinde dün saat 16.00 sıralarında özel bir maden sahasındaki kaçak ocakta göçük oldu. Kayanın altında kalan 29 yaşındaki Ümit Eroğlu'nu kurtarma çalışmaları başlatıldı. 19 saattir kurtarılamayan Eroğlu'nun, geçim vurgusu yapan paylaşımlar yaptığı dikkat çekti. Eroğlu, yaklaşık bir hafta önce iki gün peşpeşe yaptığı paylaşımlarda, geçim endişesi ile çocuk öldürmenin yasaklandığı İsra Suresi'nin 31 ayeti kerimesi bulunuyor. Eroğlu, 9 Haziran 2013 tarihinde yaptığı paylaşımında "Çocuklarınızı yoksulluk korkusu ile öldürmeyin! Biz onlara da size de rızk veririz. Onları öldürmek şüphesiz büyük bir günahtır.(İsra Suresi 31.Ayet meali)" Anne karnındaki bebeğin gelişim dönemlerine ait resimler de paylayan Eroğlu, 10 Haziran'da yaptığı paylaşımında ise "Geçim endişesi ile çocuklarınızın canına kıymayın. Biz onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur. (İsra-31.Ayet)" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Eroğlu'nun göçük altında kaldığı ocağın kendisine ait olduğu belirtilirken, ocağın 6 kez kapatıldığı, son olarak Şubat ayında mühürlendiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber