Cepten konuşma ucuzlayacak

Haber Giriş : 03 Mart 2006 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabit hatlarda olduğu gibi cep telefonundan da ucuz konuşmanın önü açılıyor. Dünyada 65 milyar dolar ciro yapan 'mobil sanal operatörlük' Türkiye'de de uygulanmaya başlıyor.

Sabit hatlarda olduğu gibi cep telefonundan da ucuz konuşmanın önü açılıyor. Dünyada 65 milyar dolar ciro yapan 'mobil sanal operatörlük' Türkiye'de de uygulanmaya başlıyor. Lisansların 3 ay içerisinde dağıtılması bekleniyor. Telekomünikasyon kurumunun yetkilendireceği 'sanal mobil' operatörleri mevcut GSM operatörlerinin altyapısını kullanarak, kendi abone sistemini oluşturacak.

Yakın gelecekte mobil sektörü sıkı bir rekabetin beklediğini söyleyen C5 Mobile Genel Müdürü ve Enerji Hizmetleri Tüketici Hakları ve Sektörel Araştırmalar Derneği (TEDER) Başkanı Serhat Özeren , ''Yeni operatörlerin piyasaya girmesiyle aboneler hem farklı hizmetlerden yararlanacak, hem de ucuz hizmet alabilecek'' dedi.

Bugün İstanbul'da gerçekleştirilecek kablosuz iletişim sempozyumunda, yüksek hızlı kablosuz internet erişimine olanak sağlayan Wimax teknolojisi ve geleceği ele alınacak. Sempozyuma Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer 'in yanı sıra, sektörün önde gelen temsilcileri katılacak.

Cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber