Denge Tazminatı'nda belediye ve özel idare çalışanları neden yok?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2006 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?HÜKÜMET, BELEDİYE VE ÖZEL İDARE ÇALIŞANLARI KONUSUNDA GAFLET İÇİNDE!!!

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN)Genel Başkanı Mürsel TURBAY, Yaklaşık 1 milyon 400 bin memura haziran ayına kadar 40 Yeni Türk Lirası (YTL), temmuz ayından itibaren de ilave olarak 40 YTL aylık ek ödeme yapılmasına ilişkin yasa tasarısına Eğitim, Emniyet, Diyanet gibi kamu kurumlarına ek olarak verilecek ilave zamların TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülerek kabul edilmesinin ardından bir açıklama yapan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN)Genel Başkanı Mürsel TURBAY, ücret dengesizliğini ortadan kaldıracağını söyleyen bu hükümet kabul edilen tasarıdaki denge tazminatlarına ek olarak bir çok kurum çalışanlarına verilecek ilave zam'larla Belediye ve Özel idare çalışanları ile diğer kamu çalışanları arasındaki ücret uçurumunu daha da artıracağını kaydetti.

Turbay, ?Hükümetle öteden beri görüşmelerde dile getirdiğimiz ve üzerinde mutabık kaldığımız ücret dengesizliğinden kaynaklanan Belediye ve Özel İdare Çalışanları ücretleriyle ilgili mağduriyetleri bu şekliyle yine çözümsüz bırakılmıştır. Aldığı düşük ücretlerle kamu yükünün en ağır kısmını çeken Belediye ve özel idare Çalışanları ne yazık ki hem tasarı hazırlığında ve hem de tasarıya verilen son şeklinde belediye ve özel idare çalışanlarına ilişkin hiçbir zam düzenlemesinden bahsedilmemiş ve yer verilmemiştir. Diğer Kamu personelleri arasında gün geçtikçe açılan Ücret dengesizliğindeki makası hükümet bu mantıkla çözemez. Çözemeyeceği gibi hükümet, bunca uyarılarımıza, taleplerimize ve konuyla ilgili kendi sözlerine rağmen Belediye ve Özel İdare Çalışanları'na yönelik içinde bulunduğu kendi vurdumduymazlığı ve gafletinden korkmalıdır. Bu ülkede Belediye ve Özel İdare Çalışanları'na ?Ensesine vur, Ekmeğini al' elbisesi giydirilemez. Buna da kimse cesaret edemez. Hükümet bu konuda mutlak bir adaletsiz ve eşitsiz bir tutum içindedir. Hükümeti bu tutum ve tavrından derhal uzaklaşmaya davet ediyor, Belediye ve Özel İdare Çalışanları'nın hak ettiği zammı vermesini istiyoruz. Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan'ın açıklamalarında yer alan 2005 Bütçesinin 2006'ya devrindeki 2 milyar YTL bütçe fazlalığının Belediye ve Özel İdare Çalışanları'nın ve ücrette adaletsizlik yaşayan diğer kamu personellerinin ücretlerine yansıtılmasını istiyoruz' dedi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel TURBAY, tüm bu gelişmeler olurken Belediye ve Özel idare çalışanları sendikaları konusunda hükümetle toplu görüşmelerde yetkiye sahip olan TÜMBELSEN'in ortalıklarda görünmediğini ve yasa tasarısı hazırlık aşamalarında yetkili sendika olarak Belediye ve Özel İdare Çalışanları'nın ücret ve haklarıyla ilgili herhangi bir etkin açıklama ve talepte bulunduğunu görmediklerini söyleyerek,'Yetkili Sendika olmak üyelerinin hak ve ücret konusundaki talep ve mağduriyetlerinin çözümünde sonuna kadar mücadele etmek demektir. Gerektiği yerde susup gerekmediği konularda meydanlara çıkıp bağırmak gürültü koparmak değildir. TÜMBELSEN'in bağıracağı hakkını arayacağı gerektiği yer bugündür' dedi.

Turbay, tasarı çalışmalarının başından bu yana Belediye ve Özel İdare Çalışanları'nın haklarını ve ücret konusundaki mağduriyetlerini gidermek için var güçleriyle mücadele ettiklerini söyleyerek, ?Öyle anlaşılıyor ki, Yetki bizde olmadan Belediye ve Özel İdare Çalışanları rahat bir nefes alamayacak' dedi.

?BU SÖYLEM BİÇİMİ BİR MİLLETVEKİLİNE YAKIŞMAZ! ESEFLE KINIYORUM'

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN)Genel Mali ve İdari Sekreteri Gürkan Alper, Memura ek ödeme öngören tasarının Bütçe Komisyonu görüşmelerinde, AKP'li Karaman, 'Biz zeytini bir lokmada yemezdik, onlar da öyle yesin' sözünü basından öğrendiğini , memurlar için sarfettiği sözün maksadını aşan talihsiz bir söz olduğunu söyleyerek, sözlerinden dolayı AK Parti İzmir Milletvekili Fazıl Karaman'a tepki gösterdi.

Alper, İlave ödeme yapılmayan kurumlarda çalışan memurlara 40+40 denge tazminatı ödenmesini öngören tasarının Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde, Ak Parti İzmir Milletvekili Fazıl Karaman'ın kullandığı söz ve uslubunun bir milletvekili ve devlet adamı uslubu olmadığını ve hele de sorunları çözmekle yükümlü iktidar milletvekiline hiç yakışmadığını söyleyerek, ?Sayın Karaman eğer böyle bir sözü söylemişse derhal memurlardan özür dilemelidir. Memurun tavsiyeye değil çığ gibi birikmiş sorunlarının çözülmesine ihtiyacı vardır.Polemik üretmek memurların ve milletin sorunlarını ve mağduriyetlerini çözemeyenlerin işidir.Millet ekonomik ve sosyal refah seviyemizi yükseltin diye yetki vermiştir.Zeytini bölerek,peyniri parçalayarak yeyin tavsiyesinde bulunsun diye değil.Sayın Milletvekilinin mantığına göre ; eskiden karalastik giyilirdi masraf yapmayalım ayakkabı giymelim veya başbakana özel uçağa ne lüzum var tarifeli seferle gitsin eskiden Başbakanlara özel uçak mı vardı diyebilirsiniz.İktidarın görevi refah seviyesini artırmak ve artan refahtan herkesin eşit paylaşmasını temin etmektir' dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Mali ve İdari Sekreter Gürkan Alper, hükümette yer alan yetkililerin bu tür söz ve beyanlarının tehlikeli olduğunu,ekonomik ve sosyal bunalım içinde yaşamını sürdürmeye çalışan memur ve dar gelirlilerin huzursuzluklarınıdaha artıracağına dikkat çekerek,hükümet yetkililerinin bu tür beyan ve sözlerden şiddetle kaçınmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber