Üniversite çalışanlarından ücret eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Üç sendikanın yetki tartışması nedeniyle 15 aydır ücret zammı alamadıklarını" belirten Marmara Üniversitesi (MÜ) çalışanı Tez Koop-İş Sendikası üyesi işçiler, eylem yaptı.

MÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde toplanan işçiler adına konuşan Tez Koop-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Rabia Özkaraca, kendileriyle birlikte Türk-İş'e bağlı olan Sağlık-İş ve DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık-İş sendikalarının hastanedeki yetkilerine itirazda bulunduklarını söyledi.

Bu iki sendikanın yetki itirazının henüz sonuçlanmaması nedeniyle üniversitenin diğer bölümlerinde çalışan üyelerini de kapsayan toplu sözleşmenin imzalanamadığını anlatan Özkaraca, üyelerinin 1 Ocak 2005 tarihinden bu yana ücret artışı almadan çalıştıklarını anlattı.

MÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki yetkilerine itiraz eden 2 sendikayı eleştiren Özkaraca, işverenin de bu durumdan faydalanarak ücret artışı yapmadığını, oysa yetki sorunu çözülene kadar bireysel iş akdi imzalayarak ileriye dönük artış yapabileceğini kaydetti.

Özkaraca, işverenin ücretlerde artış yapmaması halinde yeni eylemler düzenleyeceklerini belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de "işe geç başlama" eylemini gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Eyleme katılanlar, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber